fbpx
085 130 0595
info@web-wings.nl
Terug naar overzicht

Geef je webshop een boost door linkbuilding!

|
6 maart 2023
|

Wil jij je website laten opvallen tussen de vele concurrentie? Dan is het vergroten van de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines een slimme zet. Linkbuilding is een onderdeel van SEO (zoekmachine optimalisatie). Door het krijgen van kwalitatieve links naar jouw website, kun je hoger scoren in zoekresultaten en meer verkeer naar je website trekken. In deze blog meer over linkbuilding voor je webshop.

Wat doet linkbuilding voor SEO?

Linkbuilding verbetert de SEO van een website door het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van andere websites, waardoor de autoriteit en relevantie van de website toeneemt en de positie in zoekresultaten van zoekmachines verbetert. Wil je meer weten over SEO, klik dan hier.

Voordelen linkbuilding webshop

Het gebruik van linkbuilding voor webshops heeft verschillende voordelen. Zoals je misschien al weet, kan een juiste inzet van linkbuilding je website hoger laten scoren in de zoekresultaten van Google. Maar waarom willen we eigenlijk hoger scoren in Google? Het verbeteren van je positie in de zoekresultaten van Google leidt tot meer aandacht voor je webshop en meer verkeer naar je website. Door meer bezoekers naar je website te halen, vergroot je de kans op nieuwe verkopen en uiteindelijk voor meer omzet.

Linkbuilding webshop

Interne linkbuilding

Als jouw webshop hoger in de zoekresultaten van Google wil eindigen, is het belangrijk dat je webshop autoriteit heeft. Deze autoriteit kun je opbouwen door middel van interne en externe linkbuilding. Interne linkbuilding is belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers makkelijk de weg vinden op jouw webshop. Een goede interne linkstructuur maakt het voor bezoekers gemakkelijk om naar andere interne pagina’s te navigeren.

Externe linkbuilding

Bij externe linkbuilding voor webshops draait het om het verkrijgen van links naar jouw webshop op relevante websites. Het is daarbij belangrijk om te benadrukken dat het hier gaat over “relevante” links. Dus niet zoveel mogelijk links toevoegen, maar relevante links. Hoe hoger de kwaliteit en relevantie, hoe waardevoller deze voor Google.

Waar moet je beginnen met linkbuilding voor je webshop?

Waar begin je als je wilt starten met linkbuilding? Er zijn namelijk veel verschillende manieren om links naar je webshop te verkrijgen. Hier enkele stappen en tips die je kunt gebruiken als je wil beginnen met linkbuilding.

  1. Meld je site aan bij verschillende bedrijvengidsen: hier kun je een gratis vermelding voor jouw website aanmaken
  2. Schrijf gastblogs: let hierbij op relevantie, Google waardeert het wanneer een link relevant is voor het artikel
  3. Meld je aan op kortingspagina’s: let hierbij op de autoriteit en waarde van het domein
  4. Linkbuilding met afbeeldingen: andere sites willen wellicht gebruik maken van jouw afbeeldingen (zonder toestemming), via Google kun je dit checken. Gebruikt een relevante site met een hoge autoriteit jouw afbeelding? Vraag of deze site naar jouw webshop wil linken in ruil voor de afbeelding.
  5. Koppel jouw social media aan de webshop: op social media kun je ook linken naar je webshop
Gerelateerd nieuws:  Creatieve social media campagnes

Blijf bezig met nieuwe links voor linkbuilding

Linkbuilding is een doorlopend proces voor webshops. Het is niet iets dat je in één middag kunt afstrepen. Sterker nog, als je te veel links in één keer aanmeldt, kan dit door Google worden bestraft. Linkbuilding is een strategie die waarde opbouwt voor de lange termijn, waardoor het lastiger kan zijn voor nieuwe webshops om bedrijven in te halen die al jaren bezig zijn met het verkrijgen van links. Het is dus belangrijk om geduldig en nauwkeurig te zijn bij het opbouwen van links naar je webshop.

Om effectief te zijn met linkbuilding voor webshops is het aan te raden om regelmatig tijd te besteden aan het zoeken naar nieuwe linkmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld elke week een paar uur inplannen of een speciale dag per maand reserveren om je volledig te focussen op linkbuilding. Door op deze manier structureel nieuwe links naar je webshop te creëren, wordt dit als natuurlijk ervaren door Google en wordt het enorm gewaardeerd. Dit kan resulteren in hogere scores in de zoekresultaten van Google en meer kans op nieuwe leads voor je webshop.

Klaar voor het echte werk?

Denk je dat je goed voorbereid aan de slag kan met linkbuilding voor je webshop? Aan de hand van linkbuilding tips en kennis uit deze blog kom je al een heel eind.

Een andere manier om je webshop een boost te geven:

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing wordt jouw webwinkel gepromoot op andere websites als een vorm van online adverteren. Een website-eigenaar, ook wel publisher genoemd, kan bijvoorbeeld een banner van jouw webwinkel plaatsen op zijn site of een artikel schrijven over een specifiek product uit jouw assortiment.

Redactie

Recent nieuws

14 maart 2023

SEO content

8 maart 2023

Wat is lokale SEO

6 maart 2023

Geef je webshop een boost door linkbuilding!

24 februari 2023

Rebranding: Tips voor een succesvolle verandering

15 februari 2023

Facebook adverteren tips