web analytics

Linkbuilding

Linkbuilding is essentieel als het gaat om de online vindbaarheid van websites. Door het aanmaken van hoogwaardige backlinks op kwalitatieve domeinen, zorg je ervoor dat jouw website beter gevonden zal worden in Google. Als je niet beschikt over de juiste kennis of het netwerk van websites, helpen wij je verder om jouw autoriteit in Google te verhogen. De linkbuildingexperts van Web Wings staan dagelijks klaar om jouw website naar nieuwe hoogtes te brengen.

Plan jouw adviesgesprek en ontvang een maatwerk pakket

Pakket op maat met hoge kwaliteit links

  Onze experts leggen het uit

  Waarom linkbuilding zo belangrijk is

  Je kunt de snelste, mooiste website op het internet hebben, maar zonder linkbuilding is de kans klein dat je daadwerkelijk gevonden gaat worden. Jouw website heeft namelijk nog geen autoriteit opgebouwd. De autoriteit van een website bepaald voor een groot deel hoe je door Google wordt beoordeeld. Middels tools als Ahrefs kunnen we dit in beeld brengen.

  Om de autoriteit van je website te verhogen, heb je linkbuilding nodig. De backlinks die worden gecreëerd tijdens het proces, zorgen ervoor dat jouw website wordt gevonden op de belangrijkste zoekwoorden. Beter gevonden worden op deze zoekwoorden gaat hand in hand met een stijging in het organisch verkeer. Meer bezoekers leiden tot meer conversie en dat betekent meer omzet. Laat een van onze linkbuildingexperts jou begeleiden in dit proces.

  linkbuilding seo tools
  Linkbuilding uitgelegd

  Wat is linkbuilding?

  Linkbuilding is een proces waarbij relevante backlinks van hoge kwaliteit worden gemaakt die verwijzen naar een website. Een aantal punten zijn die belangrijk zijn voor een geslaagde linkbuildingcampagne. Eén van die punten is consistentie in het maken van de backlinks. Het consistent blijven in het maken van deze links zal jouw resultaten bevorderen. Ook de diversiteit en de origine van de backlinks tellen als belangrijke factor mee. Bestaat een backlinkprofiel enkel uit betaalde directory links óf wordt er voldoende gebruik gemaakt van bloglinks? Of wordt er onvoldoende gebruik gemaakt van bloglinkjes? Dan is het belangrijk om jouw backlinkplan te verbeteren.

  Niet te vergeten is dat het bestemmingsdomein (de website waar naar wordt gebacklinked) ook moet voldoen aan bepaalde eisen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er voldoende goede content op de website te vinden is, maak gebruik van afbeeldingen en optimaliseer de website op technisch gebied. Geef je dit ook liever uit handen? Kijk dan eens bij SEO!

  NEEM EEN KIJKJE

  Bij onze cases

  Talloze projecten hebben wij al op onze naam staan. Van makelaars tot webshops en van rijscholen tot vervoersbedrijven. Al veel klanten hebben wij mogen helpen om hun online zichtbaarheid te vergroten. Ben je benieuwd wie tot onze uitgebreide klantenkring behoren? Neem dan een kijkje bij onze cases en ontdek wie jou al zijn voorgegaan en een succesvolle samenwerking zijn aangegaan met Web Wings.

  Case afbeelding SEO
  Duidelijk en overzichtelijk stappenplan voor

  Ons linkbuilding-proces

  01

  Onderzoek

  Tijdens het onderzoek kijken we naar de kansen. Wij gaan kijken op welke zoekwoorden jij al wordt gevonden en misschien nog wel belangrijker: op welke nog niet. Waar ligt jouw potentie en waar gaan we de focus op leggen?

  02

  Linkbuilding op maat

  Vervolgens gaat één van onze specialisten een linkbuilding planning op maat maken. Het budget wordt verdeeld over verschillende backlinks. Wij zorgen voor hoogwaardige backlinks die goed aansluiten bij jouw website.

  03

  Planning

  Nadat we in kaart hebben gebracht welke backlinks we willen gaan maken, wordt er gekeken naar een natuurlijke planning. Een organische spreiding van de links is gewenst, zodat Google hier geen penalty voor kan geven. Uit onze ervaring weten wij precies welke links we het beste op welk moment kunnen inzetten.

  04

  Rapportage

  Aan het einde van de maand volgt de oplevering in de vorm van een rapport. In één oogopslag zie je alle gemaakte backlinks, andere werkzaamheden en de progressie die is geboekt. Op deze manier worden de effecten van linkbuilding goed in kaart gebracht en zal je de autoriteit van jouw website zien stijgen.

  Zo pak je het aan

  Linkbuilding op de juiste manier

  Linkbuilding is geen kwestie van het maken van zoveel mogelijk backlinks, integendeel. Google hecht juist steeds meer waarde aan de kwaliteit van een backlink en hoe relevant deze is voor de niche. Lang niet iedere backlink is van goede kwaliteit, het kan soms echt even zoeken zijn. Wij raden aan om niet zomaar externe backlinks te kopen met een laag prijskaartje. Investeer liever in websites die zelf een hoge autoriteit en bezoekersaantal hebben. Dat is namelijk veel meer waard op de lange termijn.

  Een bepaalde spreiding is ook gewenst. Niet alleen in het soort backlink, maar ook waar deze naar toe verwijst. Vaak wordt gedacht dat backlinken naar de homepagina van een website the way to go is, maar ervaring leert dat het grootste deel van de backlinks juist naar een sub-, blog- of landingspagina’s verwezen dient te worden.

  Wij hebben een groot netwerk met domeinen in iedere niche. Het overgrote deel van de domeinen is in handen van Web Wings. Dit geeft ons de mogelijkheid om steeds te blijven vernieuwen en verbeteren. Door samenwerkingen met andere partijen en onze interne projecten wordt dit netwerk met de dag uitgebreider. Op deze manier kunnen wij iedere website verder helpen op het gebied van vindbaarheid.

  Een greep uit onze

  Klantcases

  Case Kosso Nutrition

  • +50% hogere conversieratio
  • 1,5x organische bezoekersgroei
  Kosso, wie kent hem niet? Influencer, bodybuilder, rapper, ondernemer en meer! Kosso staat bekend om veel, maar veel kennen hem ook van Kosso Nutrition. Met meer dan 373.000 volgers op Instagram heeft hij behoorlijk wat bereik.

  Case Theorie Ster

  • 25 bezoekers per maand voor de start
  • 6000+ bezoekers in de 9e maand
  TheorieSter bied een van de beste online theoriecursussen aan van heel Nederland, maar de concurrentie online om bovenaan in Google te komen is moordend. Toen we begonnen met de SEO zaten we midden in de corona pandemie van 2021, en iedereen en alles ging online. Er kwamen dus ook steeds meer concurrenten bij. We waren dan ook super enthousiast toen TheorieSter, bij ons als klant begon voor SEO over heel Nederland.
  Van webhosting tot linkbuilding

  Alles op één plek

  Niet alleen voor linkbuilding zit je bij Web Wings op het juiste adres. Wij helpen jou op weg met alles dat komt kijken bij online marketing. Zo bieden wij webhosting aan en kunnen wij voor jou een gloednieuwe website maken. Uiteraard kun je ook voor een volledig SEO-pakket bij ons terecht, dus niet alleen voor het onderdeel linkbuilding. Onze SEO-specialisten kunnen jouw huidige website optimaliseren of professionele teksten schrijven voor jouw nieuwe website.

  Van hosting tot linkbuilding, het kan allemaal bij Web Wings. Transparante kosten, vaste contactpersonen en echte experts op het gebied van online marketing. Dat krijg je als je jouw website toevertrouwt aan Web Wings.

  Kom gerust langs

  Vrijblijvend adviesgesprek

  Wij hechten veel waarde aan een goede band met onze klanten. Wij luisteren naar jouw wensen en adviseren je waar nodig. Wil je weten wat wij voor jouw website kunnen betekenen? Graag nodigen we je uit om eens vrijblijvend kennis te komen maken met ons team. Wij nemen de tijd voor je en brengen jouw online marketing in kaart. Stel gerust alle vragen die je hebt, wij beantwoorden ze graag. Twijfel je nog of linkbuilding jou echt verder gaat helpen? Wij kunnen je resultaten laten zien van eerder behaalde successen. Praat met onze experts en laat ons jou helpen om de online wereld te veroveren. Met ons vlieg je de concurrentie voorbij!

  Heb je nog vragen of wil je eens langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan gerust contact met ons op.

  BEKIJK HIER

  Al onze diensten

  Vindbaarheid

  Bij Web Wings zien wij een website als een middel. Als je website niet vindbaar is, wordt de volledige potentie niet benut. Daarom ligt onze focus op de vindbaarheid binnen Google.
  Lees meer

  Webdesign

  Jouw online positionering begint bij een moderne website die op alle apparaten goed te bekijken is. Wij vinden het belangrijk dat de gebruiker centraal staat bij het ontwerpproces.
  Lees meer

  Social Media

  Voor het versterken van het bedrijfsimago en het creëren van meer naamsbekendheid is social media marketing een ideaal middel. Web Wings zorgt voor originele en consistente content op jouw bedrijfspagina’s.
  Lees meer

  Grafisch

  Visuele onderscheiding is niet meer weg te denken bij het begrip concurrentie. Hierbij staat een origineel logo met passende huisstijl centraal. Daarnaast maken bedrijfsfoto’s en -video’s het verschil in de positionering van het bedrijf.
  Lees meer