085 130 0595
info@web-wings.nl

Adverteren op Google

Ook al scoor je niet op organische zoektermen, met SEA kun je middels een advertentie direct bovenaan komen. Door te adverteren op Google kun je op zeer korte termijn snelle resultaten boeken, zonder een langdurig SEO-traject. Search Engine Advertising plaatst je direct bovenaan voor een vast bedrag per click. Onze SEA-specialisten regelen dit voor jou!

Vliegende start maken aan jouw online vindbaarheid?

Maak kennis met onze manier van werken of vraag direct een offerte aan.

  We leggen uit

  Wat is Search Engine Advertising?

  Zoekresultaten binnen Google zijn te onderscheiden in organisch en betaalde resultaten. Betaalde resultaten (SEA) staan altijd boven de organische resultaten. Doordat het zoekresultaat direct bovenaan de pagina komt te staan, zien veel potentiële klanten jouw website. Let wel op dat hierbij duidelijk is te zien dat het om een betaalde advertentie gaat.

  Een dergelijke vermelding is al beschikbaar vanaf €0,20,- per klik. Vooral binnen markten met hoge concurrentie waarbij organisch bovenaan komen lastig is, is Google Ads erg interessant. Tevens is het een goed medium om op korte termijn vindbaarheid te creëren. Web Wings stelt zich op als partner om deze advertenties voor jou in te zetten, te optimaliseren naar conversie en aan te passen waar nodig.

  adverteren op google
  Hoe gaat adverteren op Google in zijn werk?

  Cost-Per-Click (CPC) Adverteren

  Bij adverteren op Google Ads betaalt de adverteerder slechts per klik op zijn advertentie. Deze manier van adverteren wordt ook wel kosten per klik of ‘Cost-Per-Click’ (CPC) genoemd. Je betaalt dus alleen voor de kliks in Google, het vertonen van je advertentie is gratis. De maximale kosten die je vervolgens per klik betaalt kun jij zelf bepalen. Door echter te laag te ‘bieden’ krijgt jouw advertentie minder weergave. De kosten van een klik variëren op basis van de concurrentie. Bij lage concurrentie zijn er al kliks vanaf €0,20 beschikbaar. Echter wanneer bijvoorbeeld een zorgverzekeraar in december een advertentie opzet is de gemiddelde prijs per klik bijna 100 keer zoveel. Het is dus erg afhankelijk van de populariteit van het zoekwoord.

  NEEM EEN KIJKJE

  Bij onze cases

  Talloze projecten hebben wij al op onze naam staan. Van makelaars tot webshops en van rijscholen tot vervoersbedrijven. Al veel klanten hebben wij mogen helpen om hun online zichtbaarheid te vergroten. Ben je benieuwd wie tot onze uitgebreide klantenkring behoren? Neem dan een kijkje bij onze cases en ontdek wie jou al zijn voorgegaan en een succesvolle samenwerking zijn aangegaan met Web Wings.

  Case afbeelding SEO
  Duidelijk en overzichtelijk stappenplan voor

  Ons SEA-proces

  01

  Intakegesprek

  Plan een vrijblijvend intakegesprek met ons in. Dit kan online, bij jou op locatie of bij ons op kantoor. Onze specialisten kijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en de doelen die je wilt bereiken.

  02

  Campagnes

  De eerste stappen bestaan uit het opzetten van het advertentieaccount, campagnes, advertenties en het koppelen van de conversiemeting. Samen met jou bepalen we op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Uiteraard krijg je hierbij hulp van onze SEA-specialist.

  03

  Optimalisatie

  De maandelijkse optimalisaties van de campagnes hebben als doel om de kwaliteit te verhogen. Vanaf het moment dat de campagnes live gaan, beginnen we met data verzamelen, zoals vertoningen, klikken, Cost Per Click (CPC) en conversies. Op basis hiervan optimaliseren we de campagnes. Dit is een doorlopend proces en heeft specialistische sturing nodig.

  04

  Rapportage

  Maandelijks wordt er een voortgangsrapport naar je opgestuurd. In dit voortgangsrapport geven we je een duidelijk beeld van de werkzaamheden en de behaalde resultaten. In het rapport zie je in één oogopslag zien hoe de Google advertenties presteren.

  Hoe gaan wij te werk tijdens

  Onze SEA-diensten

  In ons deskundige marketingteam hebben wij gedreven SEA-specialisten. Zij hebben alle kennis en ervaring in huis om een op maat gemaakte SEA-campagne voor jouw bedrijf op te starten. Voorafgaand aan een Google Ads campagne stellen wij een zoekwoordenonderzoek voor jouw website en branche. Hierbij brengen wij in kaart wat het zoekvolume is op zoektermen die voor jouw bedrijf interessant zijn. Ook kunnen wij per zoekterm kijken wat de organische concurrentie is. Indien deze concurrentie erg hoog is, raden wij adverteren via Ads (eventueel in combinatie met SEO) ten zeerste aan.

  Onze SEA-specialisten geven je een overzicht van de gemiddelde kosten per klik en de verwachte totale kosten bij het gewenste resultaat. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.  Het eerste adviesgesprek inclusief vooronderzoek is geheel gratis. Neem dus snel contact op om een adviesgesprek in te plannen!

  Een greep uit onze

  Klantcases

  Case Kosso Nutrition

  • Exponentiële bezoekersgroei
  • Stijging in conversie met 9.5%
  In slechts een half jaar tijd hebben we voor Kosso Nutrition exponentiële bezoekersgroei verkregen via Google Ads. Een mooi resultaat, maar uiteraard niet het doel. Kosso is een bekend gezicht en heeft een groot bereik met zijn Instagram account. Daarnaast is het ook van belang om goed vindbaar te zijn op het zoeknetwerk van Google. Door speciale advertenties te maken voor al zijn
  producten, hebben we de vindbaarheid verhoogd. Deze betere vindbaarheid heeft ervoor gezorgd dat er een stijging is te zien in conversies met 9,5%.
  Sensolife laptop

  Case Sensolife

  • 14% meer bezoekers
  • Een ROI van 6
  In slechts twee maanden tijd hebben we voor Sensolife 14% meer bezoekers verkregen via de Google Ads. Een mooi resultaat, maar uiteraard niet het doel. Als er via Google iets opgezocht wordt is dit vaak doelgericht. Googleaars zoeken dan doelgericht op zoekwoorden naar een product, dienst of informatie. Door ons
  te richten op bepaalde zoekwoorden hebben we ervoor kunnen zorgen dat Sensolife goed vindbaar is op de termen die voor hun van belang zijn. Door de juiste zoekwoorden, CTA’s en doelgroepen te gebruiken hebben we een ROI van 6 kunnen verwezenlijken voor Senolife.
  Bij Web Wings vind je

  Alles op één plek

  Niet alleen voor het adverteren op Google ben je bij Web Wings aan het juiste adres. Wij bieden namelijk verschillende diensten op het gebied van online marketing aan. Denk bijvoorbeeld aan webdesign, linkbuilding en webhosting. Je kunt bij ons ook kiezen voor een compleet SEO-pakket waarmee jouw bedrijf optimale resultaten gaat behalen! We vertellen je hier graag meer over. Als je ons laat weten welke wensen jij hebt voor jouw bedrijf, geven wij jou een vrijblijvend advies op maat. Neem dus snel contact met ons op en voordat je het weet vlieg je de online concurrentie voorbij!

  ONZE SEA-SPECIALISTEN DELEN MET JOU

  De voordelen van SEA

  Wij hebben al diverse Google Ads campagnes met succes mogen opzetten en deze zijn nog steeds in ons beheer. Wanneer wij jouw advertentiecampagnes in beheer nemen, richten we ons op een langdurige samenwerking. Zo kunnen wij de kosten voor het opzetten spreiden over onze samenwerkingsperiode en ben je gegarandeerd dat jouw budget niet wordt overschreden of verspild. Daarnaast heb je bij SEA volledig inzicht in de prestaties op verschillende niveaus, waardoor je deze gemakkelijk kunt verbeteren. Allemaal goede redenen om voor zoekmachine adverteren te kiezen.

  Onze SEA strategie heeft de volgende punten centraal staan:

  Je betaalt per click

  Vooraf aangegeven budget

  Nauwkeurig vooronderzoek

  Gericht op conversie

  Gericht jouw doelgroep bereiken

  Direct bovenaan in Google

  Inzichtelijke rapportages

  Meetbaar resultaat

  Verschillende voordelen

  SEA en SEO

  Adverteren op Google is niet de enige manier om hoger in de zoekresultaten te komen. Dit kan namelijk ook op een organische manier middels SEO. SEO omvat alle activiteiten die ervoor zorgen dat websites stijgen in de onbetaalde zoekresultaten in Google. Google krijgt in dat geval niet betaald om de websites hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen, maar beoordeelt jouw site op een aantal factoren om de relevantie aan te tonen. SEO is een duurzame manier van vindbaarheid; ook wanneer je niet actief investeert, blijf de opgebouwde positie behouden.

  Om meer verkeer op jouw website te krijgen, heb je dus de keuze uit twee strategieën. SEA en SEO kunnen elkaar versterken en samen meer bezoekers opleveren dan afzonderlijk. Ze hebben namelijk ieder hun eigen voordelen op de korte en lange termijn. Onze marketingspecialisten raden daarom meestal een combinatie van deze twee strategieën aan.

  Benieuwd wat het beste bij jouw bedrijf past?

  BEKIJK HIER

  Al onze diensten

  Vindbaarheid

  Bij Web Wings zien wij een website als een middel. Als je website niet vindbaar is, wordt de volledige potentie niet benut. Daarom ligt onze focus op de vindbaarheid binnen Google.
  Lees meer

  Webdesign

  Jouw online positionering begint bij een moderne website die op alle apparaten goed te bekijken is. Wij vinden het belangrijk dat de gebruiker centraal staat bij het ontwerpproces.
  Lees meer

  Social Media

  Voor het versterken van het bedrijfsimago en het creëren van meer naamsbekendheid is social media marketing een ideaal middel. Web Wings zorgt voor originele en consistente content op jouw bedrijfspagina’s.
  Lees meer

  Grafisch

  Visuele onderscheiding is niet meer weg te denken bij het begrip concurrentie. Hierbij staat een origineel logo met passende huisstijl centraal. Daarnaast maken bedrijfsfoto’s en -video’s het verschil in de positionering van het bedrijf.
  Lees meer