fbpx
085 130 0595
info@web-wings.nl
Terug naar overzicht

SEO teksten schrijven: zo doe je dat!

|
25 juli 2022
|

Misschien heb je de term SEO teksten wel eens voorbij zien komen of heb je gehoord dat deze heel belangrijk kunnen zijn voor jouw bedrijf. Maar weet jij wat SEO teksten precies zijn en wat voor een effect ze hebben? Wij leggen in deze blog uit wat SEO teksten zijn en geven je een aantal tips om SEO teksten te maken.

Wat zijn SEO teksten precies?

SEO teksten zijn op een bepaalde manier geschreven zodat deze beter vindbaar zijn op het internet, vooral in zoekmachines zoals Google. SEO staat dan ook voor ‘Search Engine Optimization’, oftewel optimalisatie voor zoekmachines. Je zou kunnen zeggen dat SEO bepaalt hoe belangrijk Google jou vindt. Als Google jouw website belangrijk vindt, kom je hoger in de zoekresultaten. Dit kan jou als bedrijf of ondernemer helpen om bijvoorbeeld meer onder aandacht te komen van jouw doelgroep en meer klanten of orders binnen te halen.

SEO teksten schrijven; hoe doe je dat?

Er zijn meerdere manieren om van je teksten SEO proof website teksten te maken. Het is allereerst belangrijk dat je goede zoekwoorden uitkiest. Een goed zoekwoord past bijvoorbeeld bij de werkzaamheden die kenmerkend zijn voor jouw bedrijf, maar biedt tegelijkertijd de kans om jouw website hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen. Denk aan zoekwoorden die vaak worden gezocht, of juist zoekwoorden die iets minder worden gezocht, maar waar weinig concurrentie op is. Door dit zoekwoord bewust vaak te gebruiken in zowel je koppen als tekst laat je aan zoekmachines als Google zien dat je een expert bent op het gebied van dat onderwerp.

Omvang en inhoud

Het tweede dat Google belangrijk vindt, is de omvang en de inhoud van de tekst. Langere teksten worden door zoekmachines als belangrijker gezien. Schrijven anderen teksten van 800 woorden of meer, dan zou je zelf ook een lange tekst moeten schrijven. Combineer je dit met de juiste zoekwoorden en synoniemen, dan heb je goud in handen.

Gerelateerd nieuws:  Pas deze drie psychologische theorieën toe binnen de online marketing!

Links

Wat Google ook belangrijk vindt, zijn de links die in jouw SEO teksten staan. Letten op de linkstructuur tijdens het SEO teksten schrijven zorgt ervoor dat Google jouw pagina beter kan indexeren en sneller kan bepalen of de inhoud op je pagina relevant is. Behalve links naar de pagina’s op jouw eigen website, vindt Google externe links ook belangrijk. Heeft een website met een hogere autoriteit een link naar jouw SEO teksten geplaatst? Dan zal Google ook sneller jouw pagina belangrijk vinden.  

seo teksten

Wat zijn de voordelen van SEO proof website teksten?

Zoals we al zeiden zorgen goede SEO teksten voor een betere vindbaarheid. Die vindbaarheid is tegenwoordig een belangrijk onderdeel als je wilt opvallen tussen concurrerende bedrijven. Er bestaan namelijk talloze andere websites waar de doelgroep terecht zou kunnen voor hetzelfde product of dezelfde dienst. Dit is natuurlijk iets dat je wilt voorkomen. Het doel is dat mensen relevante informatie op jouw website vinden en uiteindelijk overgaan tot een conversie.

Zoals je merkt, heeft SEO-optimalisatie een grote invloed op de groei en zichtbaarheid van jouw bedrijf. Een goede SEO strategie vergt ook tijd en kennis. Zorg ervoor dat werknemers op de hoogte zijn van de juiste technieken of schakel een online marketing bureau in om dit voor jou te doen.

Goede SEO teksten laten schrijven door Web Wings

Hoe schrijf je SEO teksten? Web Wings weet daar het juiste antwoord op. Ons team heeft de kennis in huis om goede SEO teksten te schrijven en jouw website verder te optimaliseren op het gebied van SEO. Behalve SEO teksten schrijven kunnen wij ook voor jouw een design maken voor jouw website, de SEO verbeteren met een goede linkbuildingstrategie, helpen met social media marketing en advertising. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen op SEO gebied? Neem dan contact met ons op.

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, eigenaar en oprichter van Web Wings. Ondernemen zit al van jongs af aan in mijn bloed. In 2011, op 17-jarige leeftijd, begon ik al met mijn eerste bedrijfje TiTaTosti. Hiermee verkocht ik elk weekend unieke tosti’s bij verschillende cafés en op lokale evenementen.

Recent nieuws

14 maart 2023

SEO content

8 maart 2023

Wat is lokale SEO

6 maart 2023

Geef je webshop een boost door linkbuilding!

24 februari 2023

Rebranding: Tips voor een succesvolle verandering

15 februari 2023

Facebook adverteren tips