fbpx
Terug naar overzicht

Een webshop maken in WordPress

Voordat je een webshop kunt beginnen, heb je eerst een platform nodig waarop je jouw shop kunt beheren. WordPress is een gratis en gebruiksvriendelijk CMS dat vaak wordt gebruikt voor websites en blogs. Dankzij allerlei plug-ins en templates is het maken van een webshop in WordPress een populaire optie. WordPress is niet alleen krachtig genoeg om een volledig functionerende online winkel te beheren, maar het is een gemakkelijke en betaalbare optie die kan worden aangepast aan al jouw e-commercebehoeften. Omdat er tal van templates en tutorials online zijn te vinden, is het een geschikte optie voor beginnende webshopbouwers.

Tot slot is een van de belangrijkste redenen om voor een webshop in WordPress gaan, dat het een flexibel platform is dat jou de volledige controle geeft over jouw website. Bovenop jouw winkeletalage kun je ook een blog, een forum en andere pagina’s aan jouw winkel toevoegen om jouw webshop specifiek aan de wensen van jou en jouw doelgroep aan te passen.

Wat kost een WordPress webshop?

WordPress een free-and-open-source systeem, wat dus betekent dat het gebruik van WordPress gratis is. De kosten bevinden zich dan ook in de domeinnaam en hosting van de webshop. Voor webshops liggen de kosten van hosting meestal tussen de 15 en 50 euro per maand. Deze prijs is afhankelijk van de grootte van de shop en het aantal bezoekers dat je maandelijks ontvangt.

Daarnaast heb je eenmalig kosten bij de aanschaf van een WordPress webshop theme. Dit is een template gebouwd door een professionele webdesigner en kost doorgaans tussen de 50 en 100 euro. Dit geeft jouw webshop een professionele uitstraling en is een geschikte oplossing als je zelf weinig ervaring met het bouwen van websites hebt. Er zijn ook gratis varianten beschikbaar, zoals WooCommerce. Dit is een prima optie die met jouw bedrijf mee kan groeien en veel beschikbare add-ons heeft.

Tot slot zijn er allerlei WordPress webshop plug-ins verkrijgbaar om de functionaliteit van jouw webshop uit te breiden. Dit kunnen modules van payment providers en sociale media zijn. Hoewel er veel gratis varianten beschikbaar zijn, zijn er ook tal van betaalde opties die soms beter aansluiten bij jouw wensen en behoeftes.

Gerelateerd nieuws  Wat is het verschil tussen JPG, PNG en GIF?

Hoeveel tijd kost het maken van een webshop?

De tijd die je kwijt bent aan het maken van een webshop in WordPress is afhankelijk van hoeveel taken je uit besteed en zelf doet.

Met het configureren, indelen, vullen en opmaken van jouw webshop ben je zeker een paar dagen zoet. Zeker wanneer je nog geen ervaring hiermee hebt. Wil je de gehele webshop zelf bouwen, dan kun je een aantal weken tot maanden ervoor uitrekken.

Natuurlijk is deze schatting ook afhankelijk van de omvang en complexiteit van jouw e-commerce platform. De tijd die je nodig hebt om een simpele webshop met een tiental producten op te zetten zal enorm verschillen van de tijd die je moet investeren in een grote webwinkel met breed assortiment, gepersonaliseerde teksten en een uitgebreide blog.

Hoe maak je een WordPress webshop?

Om een webshop te maken moeten we minimaal de volgende stappen doorlopen.

  1. Kies een domeinnaam en hostingprovider;
  2. WordPress installeren en basisinstellingen configureren;
  3. Kies een e-commerce plug-in en installeer deze;
  4. Vul de webshop met producten;
  5. Kies een betaalprovider;
  6. Installeer een (gratis) WordPress webshop theme;
  7. Deel jouw webshop in en check of alles werkt naar wens;

Tot slot kun je jouw webshop vullen met tekst, extra producten en eventueel blogartikelen. Hierbij is het belangrijk dat jouw website zowel visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is, maar ook dat jouw webshop juist geïndexeerd kan worden door zoekmachines.

Wil jij graag een webshop beginnen, maar heb je hier geen ervaring in of geen tijd voor? Dan ben je bij Web Wings aan het juiste adres. Dankzij onze ervaring op het gebied van online marketing kunnen wij jou een complete webshop aanbieden. Hierbij denken wij aan het totale plaatje, dus een functionerende website met social media koppeling, responsive design en aanvullende SEO-diensten.

Hebben wij jouw interesse gewekt? Dan zien we je graag terug bij een vrijblijvend advies gesprek!

Laura Gorissen
Ik ben Laura Gorissen en ben Lead Webdesign bij Web Wings. Als Lead Webdesign ben ik in Team Web het aanspreekpunt voor klanten en collega’s rondom Webdesign gerelateerde vragen. Dagelijks houd ik met bezig met de sites van onze klanten, creëren van nieuwe websites of optimaliseren van bestaande projecten.

Recent nieuws

10 augustus 2022

7 SEO trends in 2022

1 augustus 2022

Facebook marketing tips en tricks

28 juli 2022

LinkedIn tips en tricks

25 juli 2022

Hoe schrijf je SEO teksten?

17 juni 2022

Retargeting LinkedIn