web analytics
Terug naar overzicht

Wat is Niche marketing

Niche marketing is een strategie waarbij een bedrijf zijn inspanningen richt op een kleine, specifieke doelgroep met unieke behoeften en interesses. Hierbij wordt er maatwerk geleverd aan deze geselecteerde doelgroep, in plaats van een algemeen product of dienst. De essentie van deze vorm van marketing ligt in het begrijpen en aanspreken van een specifieke groep mensen die gedeelde kenmerken hebben. Het doel hiervan is om diepgaande relaties op te bouwen met de doelgroep door producten aan te bieden die precies aansluiten op hun unieke behoeften en wensen.

Hier vind je een uitgebreide uitleg over de betekenis van een niche.

Waarom kiezen voor niche marketing?

Als een organisatie gebruik maakt van niche marketing richten zij zich dus op een specifieke doelgroep met specifieke wensen. Door deze strategie toe te passen kan een bedrijf een betere band met zijn klanten opbouwen. De marketingboodschap en producten zijn namelijk nauwkeurig afgestemd op de doelgroep, waardoor zij zich gehoord voelen. Door zich te specialiseren in een specifieke niche kan een bedrijf zich positioneren als een autoriteit in dat gebied. Dit vergroot niet alleen het vertrouwen van de klant maar ook de geloofwaardigheid van het merk.  

Met niche marketing vermijdt een bedrijf een breed veld van concurrentie, doordat het zich op een selectief segment in de markt richt. Hierin is de concurrentie vaak minder hevig. In deze niche is het makkelijker voor bedrijven om hun middelen efficiënt in te zetten. Ze kunnen zich hier richten op kanalen en strategieën die specifiek te maken hebben met de doelgroep.

Hoe kan niche marketing worden ingezet?

Niche marketing kan bij verschillende onderdelen van marketing worden ingezet. Hieronder zullen we dat bespreken:

Onderzoek: Het doen van onderzoek is een essentieel onderdeel van marketing. Hierbij gaat een bedrijf goed kijken naar de specifieke behoeften, interesses en problemen van de doelgroep. Dit is belangrijk bij het aanpassen van het aanbod naar de unieke eisen van mensen in de niche.

Positionering: Tijdens het positioneren van een merk wordt er rekening gehouden met de waarden van de doelgroep. Creëer marketingboodschappen die hen aanspreken.

Aanbod en productontwikkeling: Het belangrijkste deel van niche marketing is natuurlijk het product. Dit moet nauw aansluiten bij de behoeften en interesses van de niche. Om deze groep aan te spreken is het belangrijk om te personaliseren waar mogelijk.

Marketingkanalen: Als het product is ontwikkeld, moet het bedrijf de doelgroep gaan benaderen. Om dit te doen zal er geïdentificeerd moeten worden welke kanalen door de doelgroep gebruikt worden. Hier kan het bedrijf ze vervolgens benaderen met promoties en andere relevante inhoud.

Na het succesvol inzetten van niche marketing is het belangrijk dat bestaande klanten worden behouden zodat er herhaalaankopen worden gedaan. Hiervoor kan een bedrijf retentie marketing inzetten. Op deze pagina lees je wat retentie marketing is en hoe je dit inzet.