web analytics
Terug naar overzicht

Wat is Google Ads

Google Ads is een dienst van Google dat wordt gebruikt bij SEA. Via dit advertentieprogramma kunnen bedrijven adverteren op zoektermen. Dit houdt in dat de advertenties alleen gezien worden door mensen die zoeken naar dit woord of een synoniem daarvan. Het doel van deze advertentiecampagnes is natuurlijk meer klanten krijgen op je website. Dit kun je doen door gebruik te maken van tekstadvertenties, shopping advertenties of display advertenties.

Cost-Per-Click (CPC)

Bij het adverteren op Google Ads betaald de adverteerder per klik op zijn advertentie. Dit noemen we Cost-Per-Click. Het plaatsen van de advertentie is dus gratis, pas als iemand erop klikt moet de adverteerder betalen. Het maximale bedrag per klik kan de adverteerder zelf instellen. Maar door te laag te bieden, wordt de advertentie minder weergegeven. De prijs van kliks is ook afhankelijk van de concurrentie en populariteit van het zoekwoord. Als de concurrentie laag is zijn er al kliks beschikbaar vanaf €0,20.

Wat zijn tekstadvertenties?

Binnen Google Ads zijn er 3 verschillende vormen van tekstadvertenties. Als eerste hebben we de uitgebreide tekstadvertenties. Deze zijn nog steeds te zien in Google, maar je kunt deze niet meer maken of bewerken. Deze advertenties hebben een titel, de URL van de website, een beschrijving, een aantal koppen en daaronder eventueel ook een beschrijving. Deze advertenties zijn nu vervangen door de responsieve advertenties. Deze worden door Google zelf samengesteld aan de hand van de door de adverteerder ingegeven koppen en beschrijvingen. En als laatste hebben we nog dynamische tekstadvertenties. Deze worden door Google gemaakt aan de hand van de informatie op de betreffende pagina’s van de website. Er hoeft dus geen zoekwoord gekozen te worden of iets dergelijks, Google doet alles zelf aan de hand van de pagina’s die de adverteerder aanwijst.

Wat zijn shopping advertenties?

Voor een webshop biedt Google Ads de mogelijk om shopping advertenties te maken. Deze advertenties tonen een afbeelding van het betreffende product, de prijs, de titel, de winkelnaam en nog meer. Deze advertenties verschijnen in de Google shopping tab en bovenaan in de zoekresultaten van dit product.

Wat zijn display advertenties?

Naast een tekstadvertentie kun je ook een display advertentie plaatsen. Deze advertenties bestaan meestal uit afbeeldingen of video’s, die worden verspreid over het hele internet. Een display advertentie wordt namelijk geplaatst op websites en apps die ruimte beschikbaar hebben gesteld voor Google. In ruil voor geld plaatst Google op deze plekken advertenties voor andere bedrijven.