web analytics
Terug naar overzicht

Wat is Email marketing

Email marketing is een vorm van directe marketing, waarbij je direct in contact komt met de doelgroep. De berichten die bedrijven versturen via mail kunnen variëren van nieuwsbrieven en aanbiedingen tot aankoopbevestigingen en enquêtes. Email marketing is een doelgerichte en gepersonaliseerde benadering om betrokkenheid te creëren en relaties met klanten op te bouwen.

In deze blog lees je waarom email marketing zo bijzonder is.

Waarom moet een bedrijf gebruik maken van email marketing?

Email marketing mag eigenlijk in geen enkele marketingstrategie ontbreken. Het biedt namelijk een manier om eenvoudig in contact te komen met de doelgroep. Het geeft bedrijven de kans om een bericht direct onder de aandacht te brengen bij de doelgroep, zonder afhankelijk te zijn van algoritmes of beperkingen. Om de doelgroep aan te spreken met het bericht worden e-mails afgestemd op de interesses, aankoopgeschiedenis en het gedrag. Dit zorgt voor een persoonlijke benadering die de kans op conversies verhoogt. Om de effectiviteit van de campagne te evalueren volgen bedrijven statistieken zoals open rates, click-through rates en conversies. Aan de hand van deze informatie kunnen bedrijven toekomstige campagnes optimaliseren en verbeteren.

Email marketing staat bekend om zijn hoge Return on Investment (ROI). De lage kosten, in combinatie met de mogelijkheid om gericht en persoonlijk te communiceren, leiden vaak tot aanzienlijke financiële opbrengsten.

Hoe werkt email marketing?

Email marketing is een krachtig middel om een boodschap over te brengen, relaties op te bouwen en resultaten te behalen. Hieronder zullen we stapsgewijs uitleggen hoe deze vorm van marketing in zijn werk gaat:

Mailinglijst opbouwen: Eerst zal een bedrijf email adressen moeten verzamelen van mensen die geïnteresseerd zijn in het product/dienst wat het bedrijf aanbiedt. Dit kunnen bestaande klanten zijn, abonnees, websitebezoekers of mensen die zich hebben aangemeld om informatie te ontvangen.

Segmentatie van de mailinglijst: Vervolgens zal de mailinglijst verdeeld moeten worden in verschillende categorieën. Dit wordt gedaan op basis van kenmerken zoals interesses, demografie, aankoopgeschiedenis, enz. Zo zorgt een bedrijf ervoor dat er relevante en gerichte berichten worden verstuurd naar de doelgroep.

Creatie van inhoud: Elke email heeft natuurlijk relevante inhoud nodig voor de doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwsbrief zijn of gepersonaliseerde aanbiedingen. De inhoud van een bericht moet waarde bieden aan de ontvangers en hen aansporen om actie te ondernemen.

Ontwerp en opmaak: Het ontwerp van een email mag ook niet onderschat worden. Het bericht moet een duidelijke opmaak, aantrekkelijke afbeeldingen en een pakkende kop hebben. Dit zal de betrokkenheid van de ontvangers verhogen.

Verzending van de email: Zodra de email klaar staat om te verzenden maak je gebruik van een software, zoals Mailchimp, die de email verzendt naar de mailinglijst. Klik hier om naar de website van Mailchimp te gaan.

Geautomatiseerde campagnes: Om relevante berichten op het juiste moment te kunnen verzenden maken bedrijven gebruik van geautomatiseerde campagnes. Dit zijn bijvoorbeeld welkomstberichten voor nieuwe abonnees, verjaardag aanbiedingen, verlaten winkelwagen herinneringen, en nog veel meer.

Tracking en analyse: Na het verzenden van email kun je statistieken bekijken over het succes van je campagne. Deze informatie kun je gebruiken om toekomstige e-mails te verbeteren.

Betrokkenheid en conversies: Het uiteindelijke doel van email marketing is het stimuleren van conversies. Een bedrijf wil namelijk dat ontvangers aan de hand van de email actie gaan ondernemen.

Meer weten? In deze blog lees je alles over marketing, en de strategieën die je in kunt zetten.