fbpx
Terug naar overzicht

Waarom is content marketing zo belangrijk?

|
13 mei 2022
|

Tegenwoordig vormt content marketing de basis van een goede online marketing strategie. Het is een essentieel onderdeel om successen te behalen met jouw bedrijf, en niet voor niets luidt ons motto: “Content is king”. Maar wat houdt content marketing nu precies in en waarom is content marketing zo belangrijk? Daarover vertellen we je meer in deze blog.

Wat is content marketing?

Contentmarketing is een vorm van marketing die is gericht op het creëren en verspreiden van waardevolle content voor een specifieke doelgroep. Er zijn veel verschillende soorten content. Denk hierbij aan blogs, video’s, e-books, podcasts, websiteteksten, animaties, social media berichten, enzovoorts. Misschien denk je dat je zoveel mogelijk verschillende contentsoorten moet gebruiken om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Maar het tegengestelde is juist waar. Je maakt als bedrijf veel meer impact door je te richten op slechts één of twee contentsoorten. Wij richten ons daarom vooral op social media content en geschreven content zoals blogs en andere websiteteksten. Onze content wordt altijd afgestemd op jouw bedrijf, de doelgroep van jouw bedrijf en het medium waarop de content geplaatst zal gaan worden.

Waarom is content marketing zo ontzettend belangrijk?

Content marketing werkt vaak beter dan andere vormen van marketing zoals advertenties. Dat komt omdat mensen advertenties zoveel mogelijk proberen te vermijden en juist op zoek gaan naar waardevolle content die voor hen relevant is. Ze gebruiken Google om hun antwoorden op vragen te vinden. Deze antwoorden vinden ze in de content van jouw bedrijf, waarin kennis over jouw branche en producten wordt gedeeld. Hierdoor gaan mensen jouw bedrijf als een waardevolle bron van informatie zien en gaan ze je bedrijf steeds meer vertrouwen. Als ze op een gegeven moment een product nodig hebben dat jij aanbiedt, dan zullen ze gelijk aan jouw bedrijf denken. Door de interessante en waardevolle content op je website zien ze jouw bedrijf namelijk als een autoriteit in jouw branche en zullen ze eerder geneigd zijn om het product bij jou te kopen dan bij een bedrijf dat ze niet kennen.

content marketing

Meer redenen waarom content marketing zo waardevol is

Maar dat is niet de enige reden waarom content marketing belangrijk is voor jouw bedrijf. Er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan content marketing, onder andere de volgende:

Content marketing draagt bij aan je SEO
De vindbaarheid van jouw website in Google wordt vergroot door content marketing. Waarom? Zoekopdrachten in Google zijn vaak informatievragen. Als jij op je website een pagina hebt staan waarin het antwoord op zo’n vraag wordt behandeld, dan zal deze pagina hoger in de zoekresultaten worden geplaatst door Google. Zo komt er automatisch meer verkeer naar jouw website. Een andere reden waarom je website beter vindbaar wordt in Google door onze content marketing, is dat wij bij het schrijven van onze content altijd gericht te werk gaan aan de hand van een zoekwoordenonderzoek. Wij zoeken dus altijd eerst uit op welke zoekwoorden binnen jouw branche veel wordt gezocht en verwerken deze zoekwoorden vervolgens in de content die we schrijven. Op deze manier kom jij hoger in de zoekresultaten te staan!

Gerelateerd nieuws:  Aandacht schenken aan design in 2021? Dit zijn onze tips!

Met content marketing creëer je naamsbekendheid
Met content kun je op een effectieve en interessante manier het verhaal van je onderneming overbrengen en je merk onder de aandacht brengen. Hier heb je geen grote reclame campagnes of PR-activiteiten voor nodig. Door gebruik te maken van inspirerende blogs en interessante social media posts laat jij een zeer goede indruk achter bij potentiële kopers en trek je weer nieuwe klanten.

Met content marketing stimuleer je klantenbinding
Content marketing helpt je niet alleen om nieuwe klanten aan te trekken, het zorgt ook voor klantenbinding en helpt bij het opbouwen van je klantrelatie. Als jij je klanten regelmatig voorziet van informatie, amusement en inspiratie met je content, dan gaan ze jouw merk veel meer waarderen. Op deze manier vergroot je de kans dat ze opnieuw een dienst of product bij jou willen afnemen.

Content blijft altijd waardevol
Als je eenmaal waardevolle content op je website hebt staan, dan is deze content voor eeuwig vindbaar en blijft deze content bezoekers aantrekken. Op de lange termijn is content marketing dus een veel betere manier om leads aan te trekken dan bijvoorbeeld adverteren. Want zodra een advertentiecampagne wordt beëindigd en de advertentie niet meer zichtbaar is, zie je de bezoekersaantallen gelijk dalen. Dit probleem heb je niet bij content marketing. Content blijft namelijk altijd vindbaar. En door steeds nieuwe, actuele content te plaatsen, blijven bezoekers jou zien als een toonaangevende bron van informatie.

conent marketing belangrijk

Genoeg redenen dus waarom jij absoluut content marketing zou moeten toepassen binnen jouw bedrijf. Het is dé manier om klanten te bereiken, aan je binden en te behouden. Content marketing mag dan wel een investering zijn, maar deze investering betaalt zich dubbel en dwars terug. Aangezien het opzetten van een goede contentmarketing campagne veel tijd en ervaring vereist, kun je wellicht wat hulp gebruiken. De contentspecialisten van Web Wings staan klaar om de optimale content marketing strategie voor jouw bedrijf op te stellen en uit te voeren! Neem contact op voor meer informatie.

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends