web analytics
Terug naar overzicht

7 redenen waarom video’s marketing gaan domineren

De jarenlange verschuiving van traditionele media naar online platformen betekende voor veel marketeers veranderende werkzaamheden. In plaats van drukwerk en de ochtendpers moesten ambitieuze marketeers zich opeens richten op zoekwoorden en social media. Sommige marketingmanieren hebben echter de test des tijds beter doorstaan dan andere. Video is daar één van. Sommigen zeggen zelfs dat de toekomst voor video nog rooskleuriger is dan het heden. Is dat echt waar?

Als je het aan ons vraagt: Ja! Het gebruik van video’s kent unieke voordelen waar andere online content tekort schiet. Mede daardoor hebben wij besloten de noemenswaardigste voordelen uit te lichten zodat ook jij deze toe kunt passen bij jouw eigen marketingstrategie. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

marketing in video

Video’s staan op 1

Zoals je vast al verwacht had zijn video’s ontzettend populair onder gebruikers over de hele wereld. Maar hoe populair zijn ze precies? Waarschijnlijk meer dan je denkt!

Volgens onderzoek van Oberlo onder de Amerikaanse bevolking bekijken maar liefst 85% van alle internet gebruikers maandelijks een video. Daarnaast heeft 55% van de internetgebruikers een wens om meer video’s te kunnen bekijken van bestaande merken. De dominantie van video’s is dus onvermijdbaar. Eén van de meest bekende voorbeelden hiervan? YouTube.

YouTube heeft parallel met video’s in het algemeen een enorme groei doorgemaakt. Zo groot dat het inmiddels de nummer twee plek heeft bemachtigd van grootste sociale platformen ter wereld. Het platform wordt actief gebruikt door twee miljard mensen. Inmiddels bestaat het uit een volledig ecosysteem waarbij videomakers zelfs een aardig zakcentje kunnen verdienen met het plaatsen op YouTube. Maar YouTube helpt niet alleen deze mensen. Veel marketeers wereldwijd maken gebruik van de ongekende advertentiemogelijkheden op dit platform. Het biedt kansen voor producten, diensten, naamsbekendheid en meer.

Dit alles maakt dat het gebruik van video’s voor de meeste marketeers veruit op 1 staat. En wij geven ze geen ongelijk.

Video’s zijn mega veelzijdig

Buiten de ongekende populariteit van video’s heeft deze vorm van media nog een ander voordeel. Het is mega veelzijdig. Wat houdt dat in? Verschillende soorten video’s kunnen gebruikt worden voor verschillende marketingdoeleinden. De specifieke wensen van je bedrijf kun je zo effectief toepassen middels verschillende marketingconstructen. We hebben er een aantal voor je verzameld:

Hergebruiken van bestaande content

Heb jij bestaande geschreven content die goed heeft gescoord de afgelopen tijd? Denk er dan eens over na om deze te hergebruiken in de vorm van video’s. Beter goed gejat dan slecht bedacht en in een nieuw jasje kan het zomaar zo zijn dat deze nieuwe content nóg beter gaat scoren.

Mailmarketing

Vallen de resultaten van jouw mailmarketing tegen? Probeer dan eens een video toe te voegen aan jouw nieuwsbrieven. Dit kan de betrokkenheid tot wel 50% verhogen!

Klantenservice

Werk jij met complexe diensten of producten? Probeer dan eens video’s te gebruiken voor het uitleggen van ingewikkelde processen. Het merendeel van de video marketeers geeft aan dat dit het aantal klantenservice aanvragen aanzienlijk verminderd.

Persoonlijke video’s

Persoonlijke video’s zijn de ultieme manier om betrokkenheid te genereren bij je doelgroep. Deze manier van marketing is een absolute must voor jouw toekomstige strategie.

een video in elkaar zetten voor marketing

Waarom raad een SEO specialist video marketing aan?

Hebben video’s ook invloed op je SEO? Jazeker! Bijna 90% van alle video marketeers hebben aangegeven dat het gebruik van video’s op hun website het verkeer aanzienlijk heeft vergroot. Maar dat zijn nog lang niet alle SEO-voordelen.

Heb jij een video op je landingspagina? Dan draag je bij aan het verhogen van de dwell time op je website (de hoeveelheid tijd die een bezoeker op een specifieke pagina besteedt). Daarnaast vermindert het gebruik van video’s de bounce rate, oftewel de hoeveelheid bezoekers die na één pagina gezien te hebben de website weer verlaten. Beide factoren zijn belangrijke indicatoren voor Google die aangeven dat bezoekers jouw content waarderen. Dit kan je SEO aanzienlijk vergroten op langere termijn.

Gerelateerd nieuws:  Hoe voer je een SEO migratie uit?

Een ander voordeel van het gebruik van video’s is dat Google het gebruik hiervan zwaarder weegt dan geschreven tekst. Hierdoor zul je wellicht hoger eindigen op dezelfde zoekwoorden dan concurrenten met geschreven content. Daarnaast verhoogt het gebruik van video’s de kans op het verkrijgen van een featured snippet. Meer weten over features snippets? Bekijk dan onze blog over voice search.

Wanneer je je bewust wordt van deze kennis is het helemaal niet gek dat menig SEO specialist het gebruik van video’s in de toekomst alleen maar ziet stijgen.

Video’s creëren bewustzijn

Een van de eerste stadia in elke marketing funnel? Bewustzijn creëren! En laat daar video’s nu toevallig het perfecte middel voor zijn. Hier zijn enkele redenen waarom video content een must have is voor het creëren van bewustzijn:

  • Video’s verhogen de betrokkenheid
  • Video’s vallen beter op ten opzichte van geschreven content en foto’s
  • Video’s bieden kansen voor krachtige storytelling
  • Video’s worden beter onthouden dan alternatieven

Video’s verkopen

Geloof het of niet, maar gebruik maken van de kracht van video’s kan de verkoop van jouw merk aanzienlijk vergroten. Hoe? Daar zijn meerdere antwoorden op:

Een unieke sales pitch

Een sales pitch maken in de vorm van een video kan een ontzettend effectieve manier zijn om je conversie te verhogen. Een video gebruiken voor je sales pitch maakt hem persoonlijker en voegt een welkome hoeveelheid menselijkheid toe aan je verkoopverhaal. Iets waar veel klanten behoefte aan hebben.

Tentoon een product op je landingspagina

Een video weergeven op je landingspagina kan de verkoop van je product ontzettend doen stijgen! Er zijn zelfs voorbeelden waarbij het gebruik van video’s een conversieratio van 11% heeft mogen realiseren. Wauw!

Gebruik video’s om websitebezoekers te lokken

Video’s zijn een uitstekende eerste stap in je sales funnel. Voeg ze toe aan advertenties of op je social media platformen met een link naar je landingspagina en wees verbaasd over de resultaten!

video opzetten met marketing

Video’s hebben sociaal bereik

Dacht je dat video’s alleen de maatstaf zijn op YouTube? Dan heb je het fout! Video’s maken een enorme groei op bestaande social media platformen zoals Instagram en Facebook. Waarom? Waarom niet! Video’s hebben unieke voordelen die alternatieven niet hebben. Zo worden social media berichten met video’s gemiddeld 50% meer bekeken dan zonder. Als je het ons vraagt kun je er dus niet vroeg genoeg mee beginnen!

Video’s kunnen viraal gaan

Herinner jij je de laatste Instagram foto die volkomen viraal is gegaan? Wellicht. Maar herinner jij je de laatste video die viraal is gegaan? Absoluut!

Video’s hebben een ongekende kracht om kijkers te boeien en betoveren. Dit maakt video’s bij uitstek een medium met grootse viraal potentie. We herinneren ons allemaal virale video campagnes van bedrijven over de hele wereld. Het mooiste hieraan? Iedereen kan het doen! Alles wat je nodig hebt is humor, creativiteit en geluk.

Zijn video’s echt de toekomst?

Al onze redenen meegerekend kunnen we kort en krachtig vaststellen dat we nog steeds achter onze initiële uitspraak staan. Video’s zijn absoluut de toekomst van content marketing! Video’s zijn geliefd door kijkers en marketeers over de hele wereld en wij geven ze groot gelijk. Ze hebben tastbare SEO-voordelen voor marketingbureaus, zijn mega veelzijdig, hebben een groots sociaal bereik en dragen bij aan het succes van je bedrijf op meerdere plekken in je marketing funnel. Ben jij al begonnen met filmen?

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, eigenaar en oprichter van Web Wings. Ondernemen zit al van jongs af aan in mijn bloed. In 2011, op 17-jarige leeftijd, begon ik al met mijn eerste bedrijfje TiTaTosti. Hiermee verkocht ik elk weekend unieke tosti’s bij verschillende cafés en op lokale evenementen.

Recent nieuws

16 februari 2024

Scammers actief onder Web Wings naam

5 februari 2024

Google Consent Mode v2: een nieuwe stap in gebruikers privacy en Google Ads – Neem actie voor 6 maart 2024

21 december 2023

Web Wings neemt Creamy Concepts onder haar vleugels

9 november 2023

7 tips voor de beste seo blog

7 november 2023

Hoe moet je email marketing inzetten?