fbpx
Terug naar overzicht

SEO content

|
14 maart 2023
|

Search Engine Optimization, oftewel SEO, is momenteel een van de belangrijkste vormen van contentmarketing. Het is de kunst van het optimaliseren van je online aanwezigheid om de beste organische zoekresultaten te behalen en hoger te ranken in zoekmachines zoals Google. Zo realiseer je met behulp van SEO content, linkbuilding en technische optimalisaties meer bezoekers en conversies zonder te betalen voor advertenties. Daarbij stabiliseer je je jezelf met deze methode online ook als een autoriteit in jouw vakgebied. In deze blog leer je alles over SEO content en kom je erachter hoe SEO voor jou van belang kan zijn!

SEO content schrijven

Er zijn een aantal zaken waar je rekening moet houden bij het schrijven van SEO content. Allereerst is het heel belangrijk om één of meerdere zoekwoorden te verwerken in de content. Google ziet pas dat je bepaalde diensten of producten aanbiedt, als je dit ook zo beschrijft op jouw website. Wil je daarom scoren op specifieke zoekwoorden, dan zul je deze termen ook voldoende moeten verwerken op jouw website. Zonder zoekwoorden weet Google niet dat jouw website gerankt wil worden en als een gevolg zal je dan ook hierop nooit hoog in de zoekresultaten terecht komen.

Ten tweede moet er rekening gehouden worden met de leesbaarheid van de pagina. Zijn de zinnen niet te lang? Zijn de titels en subtitels duidelijk? Sluiten de alinea’s bij elkaar aan? Al deze aspecten zijn belangrijk. De bezoeker van je website moet de content goed kunnen begrijpen en makkelijk kunnen lezen, anders zullen ze zelden lang op de website blijven. Google ziet dit en zal je zeker niet belonen als bezoekers steeds na enkele tellen weer wegklikken van je pagina. Door het gebruik van voldoende alinea’s en tussenkopjes maak je het de crawl-bot van Google ook makkelijker om jouw content door te nemen.

Bovendien let je bij het maken van SEO-vriendelijke content ook op een aantal technische onderdelen, zoals het toevoegen van een SEO-titel, een metabeschrijving en alt-tags op afbeeldingen. Een handige tool voor het schrijven en publiceren van SEO content is de Yoast plug-in. Yoast SEO helpt je op een basis niveau om je webpagina te optimaliseren voor de richtlijnen van Google. Het analyseert je pagina en geeft je, waar mogelijk, tips om de pagina te verbeteren op het gebied van SEO.

Waarom is SEO content zo belangrijk?

Een website optimaliseren door middel van SEO is zo belangrijk omdat het ervoor zorgt dat jouw domein op een organische manier bovenin de zoekresultaten van Google komt te staan. Door je website te optimaliseren associeert Google jouw pagina’s met bepaalde zoekwoorden en word je op deze zoekwoorden hoger ingedeeld.

Gerelateerd nieuws:  Scoort je website al in Google? Gebruik de SEO test

SEO of SEA

Naast de organische aanpak waar Search Engine Optimization om bekend staat, zijn er nog twee veel gebruikte methodes. Naast SEO bestaat er ook SEA, hierbij kies je voor de snelle aanpak en investeer je in tijdelijke Google advertenties. Hiermee zal je wel hoog in Google komen te staan met je producten, maar zal je website toch niet permanent ranken. Het kost je op de lange termijn onnodig geld en de resultaten zullen vaak minder groot zijn dan wanneer je focust op jouw organische vindbaarheid.

Het tweede scenario wil je al helemaal vermijden. Je doet dan niks aan SEO of aan SEA en zult dus niet ranken in de Google zoekmachine. Potentiële bezoekers zullen je website niet vinden wat zal resulteren in een laag aantal bestellingen of offerte aanvragen. SEO is dus cruciaal om je website gezien te laten worden en nieuwe klanten aan te spreken!

SEO content

SEO content strategie

Bij het opstellen van je SEO content strategie is het belangrijk om je doel voor ogen te houden. Vooraf doe je onderzoek naar je markt, je klanten en je concurrenten en hiermee creëer je een strategie voor jouw doel. Je gaat aan de slag met het optimaliseren van je bestaande pagina’s volgens de eerder genoemde richtlijnen zijn en gebruik vervolgens deze SEO content voor linkbuilding.

Linkbuilding is ook erg belangrijk voor je website. Wanneer veel andere websites naar jouw website verwijzen, beschouwt Google jouw website als autoriteit op het betreffende onderwerp. Immers verwijzen veel websites naar jouw pagina, dus zal jouw pagina wel erg goed zijn! Door linkbuilding toe te passen, vergroot je de autoriteit van je website en stijg je hoger in de zoekresultaten van Google.

Het is verder ook nog belangrijk om de technische kant van je website te optimaliseren. Google hecht veel waarde aan gebruiksvriendelijkheid en daarom zorg je ervoor dat bezoekers zo lang mogelijk op jouw website blijven op weg naar hun conversie. Een website die er een minuut over doet om te laden, zal dit nooit behalen. Zorg er dus voor dat de backend van je website ook in orde is. Maak afbeeldingen niet te groot, zorg dat je code goed werkt en compact is! Probeer bovendien de laadtijd van je website zo kort mogelijk te houden. Dit zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website blijven en het bouncepercentage laag is.

Ben je nou geïnteresseerd geraakt in SEO en wil je hier wellicht iets mee doen? Neem dan snel contact met ons op en kom langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek!

Redactie

Recent nieuws

12 september 2023

Het kiezen van de juiste huisstijl  - met voorbeeld

5 september 2023

Meer conversies? Leer hoe je een goede landingspagina kunt maken!

1 september 2023

Een social media plan opstellen in 7 stappen

29 augustus 2023

ROI berekenen: Krijg inzicht in je investeringen

25 augustus 2023

Hoe breng je de customer journey in kaart? – uitleg en voorbeeld