fbpx
Terug naar overzicht

Affiliate marketing: onze tips en ervaringen

|
9 juni 2022
|

Affiliate marketing, wat is het nu eigenlijk? Affiliate marketing houdt in dat een bedrijf of een persoon wordt beloond per klant die via hun iets koopt. Vaak is dit aan de hand van een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Kort door de bocht gezegd is het dus zo dat de persoon die de link of kortingscode deelt een bepaald percentage van het aankoopbedrag krijgt. Maar wat zijn de ervaringen van affiliate marketing? Die gaan we met jullie delen, samen met wat affiliate marketing tips! Dus ben jij benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Onze ervaringen met affiliate marketing

Als je met affiliate marketing begint is het goed om te weten in welke branche of niche je wilt gaan werken. Hierdoor kun je gericht een website bouwen voor deze producten. Je moet er in het begin even veel tijd in steken, maar deze tijd zul je na enige tijd zeer zeker terug gaan verdienen. Affiliate marketing is een inkomstenstroom waar je vooral voor investeert op de lange termijn, maar om een goede affiliate marketing website op te zetten delen we ook wat affiliate marketing tips voor je! Het is in ieder geval een hele fijne manier om met weinig tijd toch een inkomstenbron te verkrijgen.

De voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing heeft ook heel veel voordelen die wij hebben ervaren. Deze zullen we even voor jullie uitlichten. Als je eenmaal je website hebt staan en je SEO teksten zijn goed, dan kan het een passief inkomen worden. Als een pagina namelijk staat, blijft deze staan. Je kunt hem natuurlijk nog optimaliseren om nog meer bezoekers te krijgen, maar als je goede pagina’s hebt zullen de bezoekers blijven komen.

Een ander voordeel van affiliate marketing is dat je eigenlijk geen startkapitaal nodig hebt. Je kunt namelijk beginnen met een gratis website, maar we adviseren toch om even te investeren in een domeinnaam. Hierdoor kom je niet alleen betrouwbaarder over, maar zien je bezoekers ook dat je er echt voor gaat!

Ook is het een inkomen dat je makkelijk kunt opbouwen naast je fulltime of parttime baan. Je hebt niet veel nodig en met een half uur tot een uur per dag kun je al heel veel bereiken met je affiliate website.

Gerelateerd nieuws:  10 linkbuilding tips voor een succesvollere SEO

Tips bij affiliate marketing

Er zijn een aantal tips die we je kunnen meegeven als het gaat om affiliate marketing. Deze tips zijn gebaseerd op onze ervaringen.

  • Zorg voor een goede website! Nu is het zo dat een goede website meer bevat dan alleen een leuk design en een goede structuur. Een goede website scoort ook goed op SEO, dus met affiliate marketing kun je SEO tips ook goed gebruiken! Met SEO kun je namelijk voor een groot gedeelte van je bezoekers zorgen.
  • Heb duidelijk voor jezelf wat de reden is waarom je begint met affiliate marketing. Dit heeft namelijk te maken met hoe sterk je discipline is om iedere dag weer aan je website te gaan werken. Het kost zoals eerder al gezegd veel werk wanneer je gaat starten.
  • Affiliate marketing kan niet alleen bij websites worden toegepast. Het kan ook door middel van e-mailmarketing worden toepast. Als jij nieuwsbrieven verstuurt van een bepaalde website kun jij hierin ook affiliate links verwerken.
  • Discipline! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het kost gewoon heel veel discipline wil je het zo ver schoppen dat je commissies gaat verdienen. Daarvoor is het ook heel belangrijk om duidelijk voor jezelf te hebben waarom je met affiliate marketing bent begonnen.
  • Als je affiliate marketing via een website gaat uitoefenen, dan moet je wel zorgen dat je de bezoekers waarde biedt. Dit kan door middel van blogs of door de juiste producten aan te bieden. Het is natuurlijk niet heel handig als jij op een website voor katteneigenaars producten voor honden gaat promoten.
  • Wees geduldig! Waarschijnlijk duurt het even voordat je commissies zult ontvangen. Het is een kwestie van door blijven gaan en niet opgeven.

Een goede website opzetten op basis van affiliate marketing kost even tijd, maar er zitten ontzettend veel voordelen aan die ervoor zorgen dat het zeer aantrekkelijk is. Ook is het een zeer fijne inkomstenstroom om te hebben naast je baan!

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, eigenaar en oprichter van Web Wings. Ondernemen zit al van jongs af aan in mijn bloed. In 2011, op 17-jarige leeftijd, begon ik al met mijn eerste bedrijfje TiTaTosti. Hiermee verkocht ik elk weekend unieke tosti’s bij verschillende cafés en op lokale evenementen.

Recent nieuws

14 april 2023

ChatGPT: de nieuwe AI-technologie die de wereld veranderd

3 april 2023

10 linkbuilding tips voor een succesvollere SEO

31 maart 2023

Hoe draag je een Google Ads account over naar de klant?

14 maart 2023

SEO content

8 maart 2023

Lokale SEO: uitleg en tips