fbpx
Terug naar overzicht

Wat is Lokale SEO

Om uit te leggen wat lokale SEO is moet je eerst weten wat SEO is. De definitie van SEO is ‘Search Engine Optimization’, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het doel hiervan is om organisch beter te gaan scoren in Google. Want de website die bovenaan in Google staat krijgt meer verkeer. De exacte definitie van SEO vind je op deze pagina.

Lokale SEO richt zich, zoals de term het al zegt, op de lokale omgeving. Dit vergt een gerichtere aanpak dan bij reguliere SEO. Het is belangrijk dat bedrijven gebruik maken van lokale zoekwoorden. Een bakker in Amsterdam bijvoorbeeld wil natuurlijk gevonden worden op de woorden bakker Amsterdam. Dat zijn lokale zoekwoorden. Dit is belangrijk zodat potentiële klanten in de regio het bedrijf makkelijk kunnen vinden.

Lokale SEO inzetten

Er zijn verschillende manieren om lokale SEO te optimaliseren. Google Mijn Bedrijf is bijvoorbeeld een goede gratis tool die eigenlijk elk bedrijf zou moeten hebben. Door hier gebruik van te maken is een bedrijf beter vindbaar en kunnen klanten reviews achterlaten, waardoor het bedrijf als betrouwbaarder wordt gezien. Voordat er een start wordt gemaakt met lokale SEO is het ook handig om een goed zoekwoordonderzoek te doen. Zo kan een bedrijf ontdekken welke woorden interessant zijn om op te gaan scoren. Vervolgens kunnen er landingspagina’s gemaakt worden voor de website. Deze gaan ervoor zorgen dat er beter gescoord gaat worden op het gekozen zoekwoord.

Uitgebreidere uitleg over het inzetten van SEO vind je in deze blog.

SEO uitbesteden

Het is natuurlijk niet erg als je niet zo veel verstand hebt van de dingen die hierboven verteld zijn. Via een marketingbureau zoals Web Wings, kun je lokale SEO uitbesteden. Wij bij Web Wings gaan samen met de klant kijken naar de zoekwoorden die interessant zijn voor het bedrijf. Dit doen we aan de hand van een zoekwoordonderzoek. Daarna zullen er landingspagina’s en blogs geschreven worden om te gaan scoren op deze zoekwoorden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen of een vrijblijvend gesprek aanvragen!