fbpx
Terug naar overzicht

Hoe draag je een Google Ads account over naar de klant?

|
31 maart 2023
|

Is er een bedrijf dat voor jou adverteert op Google middels Google Ads, maar zou je graag willen dat het account onder jouw naam komt te staan? Of vraagt het marketingbureau jou om de betalingswijze over te nemen binnen het Google Ads account? In onderstaand artikel leggen wij je stap voor stap uit hoe je toegang krijgt tot het account en hoe je de betalingsmethode omzet naar die van je eigen bedrijf.

Toegang krijgen tot het Google Ads account

Voordat je de betalingsmethode kunt veranderen, dien je toegang te krijgen tot het advertentieaccount. Het bureau waarmee je samenwerkt zal je als gebruiker moeten uitnodigen binnen het account. Hierna krijg je een mail vanuit Google Ads met een uitnodiging. Deze dien je vervolgens te accepteren. Weet het bedrijf niet hoe ze jou kunnen uitnodigen? Laat hen dan het volgende weten;

Rechtsboven in de menubalk van het account vind je een kopje ‘’Tools en Instellingen’’. Wanneer je hier op klikt kun je daarna doorklikken op ‘’Toegang en Beveiliging’’. Vervolgens kom je op een pagina terecht en klik je op het blauwe plusje. Onder het tabblad gebruikers krijg je het volgende te zien;

Tools en instellingen binnen Google Ads

Bij e-mail dient jouw e-mailadres ingevuld te worden en daarna wordt ‘’Beheerder’’ aangevinkt. De laatste stap is klikken op de button ‘’Uitnodiging verzenden’’.

Wijzigen betalingsmethode van het Google Ads account

Nu je toegang hebt tot het account, kun je de betalingsmethode wijzigen naar die van je eigen bedrijf. Er zijn een aantal stappen die je hiervoor dient te ondernemen. Wij leggen ze hieronder voor je uit;


Stap 1

De eerste stap is om rechtsboven in de menubalk op ‘’Tools en instellingen’’ te klikken. Dan krijg je een dropdownmenu en klik je onder het kopje ‘’Facturering’’ op ‘’Transacties’’.

Gerelateerd nieuws:  De Social Media afmetingen voor 2021
Facturering binnen Google Ads

Stap 2

Nadat je op transacties hebt geklikt, kom je op een nieuwe pagina terecht. Links op deze pagina staat een kolom met meerdere mogelijkheden. Binnen deze kolom ga je naar ‘’Betaalmethoden’’.

transacties

Stap 3

Nadat je op betaalmethoden hebt geklikt, kom je op een pagina terecht met hierop de betaalmethode die nu actief is. Op deze pagina staat ook een kopje met ‘’andere betaalmethoden’’. Klik hieronder op ‘’Betaalmethode toevoegen’’.

betaalmethode toevoegen

Stap 4

Selecteer de door jou gewenste betaalmethode en voer je gegevens in. Sla hierna de betaalmethode op en laat het bedrijf in kwestie weten dat je dit gedaan hebt. Het bedrijf zal hierna hun eigen betaalmethode weghalen en die van jou primair maken.

Nadat je al deze stappen hebt doorlopen, heb je toegang tot je eigen advertentieaccount en kun je alle cijfers die binnenkomen inzien. Daarnaast gaat het uitgegeven budget direct van jouw rekening af waardoor er nooit meer fouten kunnen ontstaan in facturering.


Ben wel voorzichtig met de instellingen binnen het account en verander nooit zomaar iets zonder dit eerst met het marketingbureau dat je advertenties maakt te overleggen. Het bedrijf heeft namelijk bewuste keuzes gemaakt bij het maken en onderhouden van advertenties en kleine veranderingen kunnen immers grote gevolgen hebben. Zeker wanneer het bedrijf niet van de veranderingen op de hoogte is.
Wil je graag meer leren over SEA en alles wat hierbij komt kijken? Hier lees je meer over remarketing binnen Google Ads.

Redactie

Recent nieuws

14 april 2023

ChatGPT: de nieuwe AI-technologie die de wereld veranderd

3 april 2023

10 linkbuilding tips voor een succesvollere SEO

31 maart 2023

Hoe draag je een Google Ads account over naar de klant?

14 maart 2023

SEO content

8 maart 2023

Lokale SEO: uitleg en tips