085 130 0595
info@web-wings.nl
Terug naar overzicht

Foto's sturen via WeTransfer

Wat is WeTransfer?

Op deze website kun je bestanden verzenden zonder dat ze worden gecomprimeerd. De dienst is gratis voor bestanden tot 2 GB en vereist geen accountregistratie.

Indien je regelmatig grote bestanden wilt verzenden, is er ook een betaalde versie beschikbaar.

Waarom WeTransfer in plaats van een email?

Wanneer je foto's via e-mail verstuurt, worden ze automatisch verkleind om de bestandsgrootte te verminderen. E-mailsystemen hanteren vaak ook limieten voor het verzenden en ontvangen van bijlagen. Dit betekent dat er kwaliteit verloren gaat of dat de mail niet kan aankomen. Wanneer je deze foto's vervolgens op een groot scherm wilt bekijken, kan het zijn dat de kwaliteit niet meer voldoende is.

Om dit probleem te voorkomen, kun je gebruikmaken van WeTransfer. Met WeTransfer blijft de foto ongewijzigd qua grootte en behoudt het zijn oorspronkelijke kwaliteit, ongeacht het aantal megabytes. Tevens kan je veel meer foto's per keer sturen dan bij een gemiddelde email!

Hoe werkt WeTransfer?

  1. Ga naar https://wetransfer.com en klik onderaan op 'Ik wil alleen bestanden versturen'.
  1. Vul de volgende gegevens in:
  2. Klik op het blauwe pluspictogram aan de linkerkant om je bestanden toe te voegen.
  3. Voer het e-mailadres in waar je foto's naartoe moeten worden verzonden.
  4. Vul je eigen e-mailadres in.
  5. Geef je mailtje een titel.
  6. Voeg eventueel nog een bericht toe.
  7. Klik op de knop 'Versturen'.
  1. Je ontvangt vervolgens een verificatiecode op het e-mailadres dat je zojuist hebt ingevuld. Voer deze code in en je bestanden worden verstuurd. Je ontvangt ook een bevestigingsmail, zodat je zeker weet dat je bestanden succesvol zijn verzonden.

De ontvanger krijgt vervolgens een e-mail met een link om het bestand te downloaden. Het bestand blijft een week lang op de server staan, waarna de link vervalt. Voor die tijd ontvang je een melding als de ontvanger het bestand nog niet heeft gedownload, zodat je indien nodig de ontvanger hierover kunt informeren. Je ontvangt ook een melding zodra de ontvanger de bestanden download. Zo weet je zeker dat deze goed is aangekomen!

Hoe moet ik de foto's aanleveren?

Moet ik de foto's resizen?

Nee, de foto's hoef je zelf niet te resizen. Dit zullen wij voor je doen nadat je de juiste foto's hebt aangeleverd. Echter hoeven we ook niet de RAW-files te ontvangen. gewoon een normaal formaat foto is prima, wij zullen zorgen dat hij op exact de juiste maat verwerkt wordt.

Welke bestandstype moet ik aanleveren?

Gelieve geen RAW bestanden aan te leveren. JPEG/PNG/SVG bestanden zijn het beste. Voor het formaat van deze bestanden is circa 1mb zijn of 1800px breed minimaal, want dan weten we zeker dat de files op de meeste locatie oké zijn. Uiteraard zijn hier uitzonderingen op van toepassing.

Vragen over hoe het verzenden van media via WeTransfer in zijn werking gaat? Neem dan contact met ons op!

Laura Gorissen
Ik ben Laura Gorissen en ben projectmanager Webdesign bij Web Wings. Als Lead Webdesign ben ik in Team Web het aanspreekpunt voor klanten en collega’s rondom Webdesign gerelateerde vragen. Dagelijks houd ik met bezig met de sites van onze klanten, creëren van nieuwe websites of optimaliseren van bestaande projecten.

Recent nieuws

11 juli 2024

Lokale SEO: zo optimaliseer je lokale vindbaarheid

8 juli 2024

Wat is nudging en hoe zet je het in bij marketing?

4 juli 2024

Wat is inbound marketing en hoe zet je het in?

26 juni 2024

Introductie Oxygen builder

21 juni 2024

Wat is een crawl budget en hoe optimaliseer je het?