085 130 0595
info@web-wings.nl
Terug naar overzicht

Wat is Interne links

Interne linking is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en verwijst naar het proces van het linken van pagina's binnen dezelfde website. Deze links helpen niet alleen gebruikers om gemakkelijk door de inhoud van een website te navigeren, maar ze spelen ook een belangrijke rol bij het helpen van zoekmachines om de structuur en hiërarchie van een site te begrijpen.

Door interne links te gebruiken, kun je zoekmachines vertellen welke pagina's op je site belangrijk zijn en hoe ze aan elkaar gerelateerd zijn. Dit kan de autoriteit en relevantie van bepaalde pagina's versterken, wat kan resulteren in een hogere rangschikking in zoekresultaten.

Belangrijk is om interne links strategisch te plaatsen, met een focus op relevantie en gebruikerservaring. Het is aan te raden om gebruik te maken van zowel tekstlinks als afbeeldingslinks en om anchor teksten te optimaliseren voor relevante zoekwoorden. Regelmatig controleren en updaten van interne links is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ze nog steeds relevant zijn en bijdragen aan de algehele SEO-strategie van de website.