fbpx
Terug naar overzicht

Wat is Influencer marketing

Influencer marketing is nog een vrij nieuwe vorm van marketing, waarbij bedrijven samenwerken met invloedrijke personen, ook wel influencers genoemd. Deze influencers hebben een groot aantal volgers op social media en staan bekend om hun expertise en betrokkenheid bij hun publiek. Het doel van influencer marketing is om de geloofwaardigheid en zichtbaarheid van een merk te vergroten door gebruik te maken van de autoriteit en het bereik van influencers.

Waarom kiezen bedrijven voor influencer marketing?

Consumenten zijn door de tijd heen steeds kritischer geworden en hebben geleerd om reclameboodschappen te filteren. Dit is een van de redenen waarom influencer marketing zo effectief is. Influencers hebben namelijk een ‘persoonlijke’ band met hun volgers, waardoor hun aanbevelingen en content als authentieker worden ervaren. Mensen hechten meer waarde aan de mening van een vertrouwde influencer dan aan een standaard reclameboodschap.

Hoe werkt influencer marketing?

Influencer marketing draait om de samenwerking tussen een bedrijf en een influencer. De influencer moet wel een natuurlijke band hebben met de producten of diensten van het bedrijf om geloofwaardig over te komen. De samenwerkingen kunnen bestaan uit gesponsorde posts op social media, productreviews, unboxing video’s (Erg populair op TikTok en YouTube), en deelname aan merkevenementen. Hierbij is het belangrijk dat de samenwerking tussen het merk en de influencer authentiek aanvoelt en waarde toevoegt aan het publiek.

Een social media platform kiezen

Om een succesvolle strategie te maken zal er gekeken moeten worden op welk kanaal de influencer marketing toegepast zal worden. Influencers bevinden zich namelijk op verschillende platformen. Bij het kiezen van het juiste platform houdt een bedrijf rekening met de kanalen waar de doelgroep gebruik van maakt. Het doel is namelijk om je doelgroep te bereiken door middel van de influencer.

Een influencer kiezen

Nadat er een platform is uitgekozen om marketing op in te zetten, zullen er een influencers benaderd moeten worden. Hierin is de keuze uit verschillende categorieën en soorten influencers. Op deze pagina lees je meer over influencers.