085 130 0595
info@web-wings.nl
Terug naar overzicht

Wat is Custom Post Type (CPT)

Wanneer je een WordPress-website beheert, kan het zijn dat je te maken krijgt met Custom Post Types. In WordPress zijn Pagina's en Berichten de meest bekende standaard posttypes. Daarnaast vallen bijlagen, revisies en navigatiemenu's ook onder posttypes. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf een extra posttype toe te voegen aan je website. Bijvoorbeeld als je een portfolio aan je website wilt toevoegen en de inhoud hiervan niet wilt opnemen bij Pagina's en Berichten.

Het doel ervan

Als je nog nooit hebt gewerkt met custom post types, vraag je je misschien af wat hun nut is en wanneer je ze echt nodig hebt. Door een extra sectie toe te voegen aan het menu behoud je in ieder geval het overzicht. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van je portfolio, testimonials en producten van je berichten en pagina's. Op deze manier krijgen ze een eigen plek en kun je ze voorzien van hun eigen structuur en vormgeving. Dit is ideaal wanneer je een aparte plek wilt creëren voor iets nieuws dat niet goed past tussen berichten en pagina's.

Om het eenvoudiger te maken om een custom post type aan te maken, zijn er verschillende plugins beschikbaar. Een uitstekende optie is bijvoorbeeld de plugin Advanced Custom Fields. Deze plugin stelt je in staat om custom post types, custom velden en taxonomieën toe te voegen, alles vanuit een gebruiksvriendelijke interface, zonder dat je direct in de code hoeft te duiken om alles te regelen.