fbpx
Terug naar overzicht

Onze inspirerende boekentips!

|
30 november 2020
|

Een fantastisch Online Marketing bureau hebben, het moet maar je droom zijn! En, nog belangrijker, het moet maar je droom blijven! In deze blog delen wij de boeken die ons inspireren en motiveren om telkens verder aan de top te komen.

Een boekenplank op kantoor?

Als jong bedrijf krijgen wij vaak de vraag hoe wij weten wat wij weten. Daar kunnen we verschillende antwoorden op geven:

“Mijn opleiding heeft mij alles gegeven! Dankzij mijn jaren op het HBO heb ik geleerd wat ik moest leren om het werkveld in te stappen.”

“Het gaat met vallen en opstaan. Af en toe zet je een stap, waarvan jij zeker weet dat het de juiste is, maar tuimel je vervolgens in een val. Het enige wat je dan kunt doen is op zoek gaan naar een oplossing en vanuit daar verder gaan.”

“Tijd maken om te begrijpen wat ik aan het doen ben. Podcasts en video’s van gerenommeerde marketing experts of boeken van ervaringsdeskundigen erbij nemen en op zoek gaan naar hoe ik bewust bekwaam kan worden in de dingen die ik doe.”

Het zijn alle drie top antwoorden. Een van de drie is helaas een wit leugentje. Kun jij raden welke? Wij denken dat het wel duidelijk is welk antwoord niet helemaal waar is. Hoewel iedereen in ons team zeker baat heeft gehad bij zijn of haar studies. Zijn het vooral ook jaren geweest waarin wij onszelf hebben leren kennen. Jaren waarin we sowieso groei maakten, al was dat vaak niet op het gebied waarvan onze docenten het verwacht hadden.

De andere twee antwoorden dan. Die zijn pas echt belangrijk. Hoog inzetten betekent een hoge output. Maar, hoog inzetten betekent ook behoorlijk op je gezicht gaan. Er zijn geen hele gekke dingen gebeurd de afgelopen jaren, je hoeft je geen zorgen te maken. Maar, zoals ieder bedrijf leren we on the go en maken we soms fouten. Niets menselijks is ons vreemd!

Maar het is dat laatste puntje waar we in deze blog op inzoomen. Er zijn talloze boeken waar wij inspiratie, advies en vooral ook motivatie uithalen. Om door te gaan met wat wij willen zijn en om te leren hoe we dat het beste kunnen doen!

Master your Mindset - Michael Pilarczyk

De ultieme favoriet hier op kantoor! Michael start zijn boek Master your Mindset met drie vragen:
Hoe ziet jouw mooiste leven eruit?
Waarom doe je wat je doet?
Wat wil je écht?
Het zijn drie vragen waar we op kantoor vaker bij stilstaan en waarmee we ook veel vormgeven bij Web Wings. Een tof boek die enorm motiveert om iedere dag aan de slag te gaan.

master your mindset

Never eat alone: And other secrets to success – Keith Ferrazzi & Tahl Raz

Wil jij succesvol zijn? Dan heb je de mensen om jou heen nodig. Dit is het bericht dat Keith en Tahl in hun boek Never eat alone meegeven. Dit boek staat vol advies en is een echte page turner als je nieuwsgierig naar hoe connecties maken en onderhouden binnen de zakenwereld werkt.

Gerelateerd nieuws:  Populairste zoekopdrachten van 2021

never eat alone

Webs of Influence – Nathalie Nahai

De praktijk met de theorie verbinden. Dat is wat Nathalie Nahai doet in haar boek Webs of Influence. Ze laat zien hoe je erachter komt wie je als doelgroep moet hebben, hoe je met jouw doelgroep communiceert en hoe je met integriteit verkoopt. Een aanrader voor iedereen in de sales afdeling.

web of influence boek

The Seven Habits of Highly Effective People – Stephen Covey

Eigenschappen, we hebben ze allemaal. Wat Stephen Covey in dit boek laat zien is welke gewoontes effectieve leiders meedragen. Aan de hand van zijn eigen filosofie legt hij uit welke 7 kwaliteiten nodig zijn om te leiden en hoe je dit in het alledaagse leven teweeg kunt brengen. Dit boek hebben wij overigens in het Nederlands gelezen, De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.

boek over effectief leiderschap

Playing to win – A. G. Lafley & Roger L. Martin

Een strategie hebben, er hard aan werken en er helemaal voor gaan. Dat is waar Lafley en Martin in hun boek Playing to Win mee aan de slag gaan. Hun vijf essentiële, strategische vragen leiden al jarenlang ondernemers de goede kant op. Doelen stellen en behalen. Daar draait het om!

playing to win boek

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

De meeste mensen deugen is een bijzonder boek dat niet meteen in dit rijtje past. Het geeft een inzicht in hoe wij als mensen bij kunnen dragen aan de wereld en wat voor moois wij met z’n allen neer kunnen zetten. Een flinke pil, maar wel degelijk het lezen waard!

filosofie boek

Nog een aantal toffe boeken die wij van harte aanraden

Natuurlijk waren dit niet alle boeken die wij tof vinden, dus hebben we er nog een paar in een lijst toegevoegd.
Rich Dad Poor Dad– Robert Kiyosaki
Think and Grow Rich – Napoleon Hill
Becoming – Michelle Obama
The Idiot Brain – Dean Burnett
The first 20 hours: how to learn anything Fast – Josh Kaufman
Björn, arbiter ondernemer inspirator – Gerard Braspenning
The 10x: rule the only difference between success – Grant Cardone

Interesse in een van deze toffe boeken? Al deze boeken zijn op Bol.com te bestellen. Klik op de link en je wordt meteen naar de lijst doorverwezen. Wij hebben er in ieder geval zin in gekregen om nog wat toffe boeken door te spitten!

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, eigenaar en oprichter van Web Wings. Ondernemen zit al van jongs af aan in mijn bloed. In 2011, op 17-jarige leeftijd, begon ik al met mijn eerste bedrijfje TiTaTosti. Hiermee verkocht ik elk weekend unieke tosti’s bij verschillende cafés en op lokale evenementen.

Recent nieuws

14 april 2023

ChatGPT: de nieuwe AI-technologie die de wereld veranderd

3 april 2023

10 linkbuilding tips voor een succesvollere SEO

31 maart 2023

Hoe draag je een Google Ads account over naar de klant?

14 maart 2023

SEO content

8 maart 2023

Lokale SEO: uitleg en tips