fbpx
Terug naar overzicht

Facebook Shopping, een nieuwe functie met veel opties

Online verkopen is belangrijk voor veel bedrijven. Zeker tijdens de Corona crisis is online verkopen voor veel bedrijven onmisbaar geworden. Het verkopen via online platformen is de afgelopen korte tijd enorm toegenomen en zo zijn er ook veel nieuwe webshops bijgekomen. Ook bij Web Wings hebben we dit de afgelopen periode gemerkt. Steeds meer ondernemers klopte bij ons aan voor ondersteuning met het opzetten van een online webshop, maar ook om online gevonden te worden. Gelukkig is er een nieuwe speler in de markt als we het over online webshops hebben. Namelijk, Facebook Shops!

Facebook shops , een nieuwe manier van producten verkopen

Een webshop starten, er wordt altijd heel luchtig over gedaan. Alsof je binnen een paar minuten een goedlopende webshop in je handen hebt. Helaas is dit vaak niet het geval. Naast het maken van een geoptimaliseerde webshop is het ook belangrijk om goed vindbaar te zijn. Zowel op social media als op Google. Sinds mei 2020 is het voor Facebookpagina eigenaren mogelijk om een shop binnen in facebook omgeving te creëren.  Dit proces is makkelijk, gratis en snel uitgevoerd. Bedrijven kunnen een keuze maken van producten die zij graag in de shop willen hebben en dan de opzet van de webshop aanpassen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een eigen afbeelding toe te voegen aan je webwinkel. Iedere ondernemer kan dus  eenvoudig een webshop aanmaken op Facebook. Voor klanten is dit ook heel makkelijk. Je klanten kunnen via de Facebook webshop producten bestellen en betalen.

facebook shopping

Hoe vinden klanten jouw Facebookshop?

Misschien vraag jij je nu af “Hoe zien klanten dat ik een Facebook shop heb?”. Om te zien of een Facebookpagina een Facebook webshop heeft moet je het volgende doen:

  • Stap 1: Zoek de pagina van het bedrijf op
  • Stap 2: Klik op de pagina
  • Stap 3: Klik op view shop (dit staat in het donkerblauw aangegeven en staat meestal naast de knop om een berichtje te sturen)

Zo makkelijk is het dus voor jouw klanten om in jouw Facebook webshop te komen.

Gerelateerd nieuws:  E-commerce trends

Dit is nog niet alles

Bij Facebook shopping is er ook de mogelijkheid om jouw webcare kanalen te koppelen aan jouw facebook shop. Hierdoor is het mogelijk voor klanten om bedrijven direct te contacteren met vragen over de bestelling zoals levertijden, ondersteuning of verzendtijd. Facebook zit niet stil en dat is te zien. Buiten het introduceren van Facebook Shops is inmiddels ook Instagram shops live gegaan. Instagram shops wordt geïntroduceerd via het Explore tabblad in de Instagram-app. Instagram Shop zal uiteindelijk een eigen tabblad krijgen waar mensen collecties en producten kunnen vinden.

Live shopping

Al jaren gebruiken mensen live video’s op Instagram en Facebook om hun producten te laten zien aan het publiek. Facebook gaat het nu nog makkelijker maken om producten uit deze live video’s te kopen. Binnenkort wordt het namelijk mogelijk voor bedrijven om hun producten live te taggen in de video’s waardoor klanten ze meteen kunnen aanschaffen. De “Live Shopping Features” zullen als eerste beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en zullen over een poos ook in naar Nederland beschikbaar worden.

Word online vindbaar

Nu weet je dus wat je de komende maanden kunt verwachten van Facebook en Instagram. Echter om hier maximaal gebruik van te kunnen maken dien je wel online vindbaar te zijn. Ben jij nog op zoek naar een helpende hand op het gebied van SEO of social media? Neem dan vrijblijvend contact op met Web Wings. Wij zullen samen met jouw je bedrijf en website bespreken en zullen op basis daarvan een passende strategie bedenken om jou te helpen. We leggen je graag alles uit met betrekking tot jouw onderneming, bijvoorbeeld over fulfilment en jouw webshop. Vraag nu jouw gratis SEO scan aan

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, eigenaar en oprichter van Web Wings. Ondernemen zit al van jongs af aan in mijn bloed. In 2011, op 17-jarige leeftijd, begon ik al met mijn eerste bedrijfje TiTaTosti. Hiermee verkocht ik elk weekend unieke tosti’s bij verschillende cafés en op lokale evenementen.

Recent nieuws

14 april 2023

ChatGPT: de nieuwe AI-technologie die de wereld veranderd

3 april 2023

10 linkbuilding tips voor een succesvollere SEO

31 maart 2023

Hoe draag je een Google Ads account over naar de klant?

14 maart 2023

SEO content

8 maart 2023

Lokale SEO: uitleg en tips