fbpx
Terug naar overzicht

Wat is tiered linkbuilding en hoe passen wij het toe?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar voor SEO specialisten is het een belangrijk onderdeel van het proces. Tiered linkbuilding. Zoals het woord dus al zegt is het een vorm van Linkbuilding. Er bestaan veel verschillende vormen van linkbuilding, maar in deze blog gaan we het vooral hebben over Tiered linkbuilding.

Wat is tiered linkbuilding

Als je meer autoriteit wilt opbouwen voor jouw website, dan moeten er veel andere pagina’s naar jouw website linken. Het verzamelen van zo veel mogelijk links die relevant zijn voor jouw website kan erg lastig zijn. Daarnaast kan het voorkomen dat een link enorm tegenvalt. Het is zonde om daar dan veel tijd aan te besteden. Als je wel een mooie link hebt weten te krijgen, kan het erg aantrekkelijk zijn om deze nog sterker te maken!

Tiered linkbuilding is het creëren van backlinks voor je backlinks. Een backlink is een vermelding van jouw pagina op een andere website. Jij hebt bijvoorbeeld een winkel voor taartbenodigdheden. Vervolgens wordt er op een andere site een blog geschreven waarin een recept staat voor een taart. Deze site noemt dan jouw benodigdheden en linkt naar jouw site. Dit is een first tier backlink.

Second tier linkbuilding

Om second tier linkbuilding uit te leggen komen we even terug op het voorbeeld van de taart. Jij bent natuurlijk heel blij dat deze site jou vernoemt en je wilt zorgen dat er nog meer naar deze blog wordt gekeken. Om deze blog te versterken wordt er op weer een andere website, die bijvoorbeeld over het maken van taarten gaat, een blog geschreven met een verwijzing erin die naar de blog over het recept linkt. Dit is second tier linkbuilding. Je wordt dan misschien wel niet direct genoemd in de blog over taarten maken, maar je creëert wel een extra laag verwijzingen die er weer voor zorgt dat de website waarop jouw blog wordt genoemd meer autoriteit krijgt.

Gerelateerd nieuws:  Animatievideo als effectief hulpmiddel

Waarom is tiered linkbuilding belangrijk?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je betere resultaten zult behalen. Je hoeft minder linkjes te gaan plaatsen en je zorgt dat de bestaande linkjes sterker worden. Er wordt bij tiered linkbuilding dus veel meer gekeken naar de waarde van de links in plaats van naar de waarde van de homepagina. Het scheelt vaak ook wat geld. First tier linkjes kunnen vaak duur zijn, omdat de websites waarop deze geplaatst worden al een hoge autoriteit hebben. Second tier linkjes zijn vaak al iets goedkoper. Dit omdat dit vaak iets slechtere kwaliteit linkjes zijn, maar dit scheelt niet veel!

Toepassing van tiered linkbuilding

Zoals je nu misschien al door had bestaat tiered linkbuilding uit verschillende lagen. De first tier is dus de laag waarin je backlinks direct verwijzen naar jouw website. Deze backlinks staan op websites met een hoge autoriteit. Bij de Second Tier plaats je een post op een andere website en backlink je naar de post in de first tier. Deze backlinks staan op websites met een iets minder hoge autoriteit.  Wil je de backlink in de second tier wat sterker maken dan kan je altijd nog third tier toepassen. Dit is precies hetzelfde als second tier alleen verwijs je dan naar blog met de backlink in de second tier en niet naar die in de first tier.

Als je nu geen zin hebt om dat allemaal zelf uit te gaan zoeken, dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen voor een gratis SEO-scan. Zo zie je snel wat wij voor jouw website kunnen betekenen!

Nick Karip
Mijn naam is Nick Karip en ik ben projectmanager voor Web Wings. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het creëren van waardevolle backlinks en het vertegenwoordigen van Web Wings op Fiverr. Ook zorg ik ervoor dat de planning omtrent linkbuildingpakketten in goede banen verloopt.

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends