fbpx
Terug naar overzicht

Waar let je op als je iemand toegang geeft tot je Google Analytics?

Google Analytics. 

Je wilt graag een externe partij toegang geven tot je Google-Analytics account, maar je hebt geen idee hoe je dit moet doen. Je wilt maximaal resultaat, maar wilt liever niet je inloggegevens van Google delen met deze externe partij. 

In deze blog gaan wij jou uitleggen hoe jij een externe partij toegang kan geven tot je Google-Analytics account zonder hiervoor gevoelige informatie te delen. 

Drie niveaus in Analytics 

In Google Analytics zijn er 3 verschillende niveaus: 

1: Account: een account is het hoogste niveau voor je bedrijf en staat voor je bedrijf of organisatie. Op het account is alle onlinedata te vinden over het desbetreffende bedrijf of deze organisatie. 

2: Property: property is een deel wat toe te voegen is aan het hoofdaccount. Denk hierbij aan een website, mobiele app etc. Iedere property heeft een bijbehorend kenmerk genaamd: ”Tracking ID”. Je tracking-ID kun je vinden onder Beheer>>Property>>Trackinginfo. Je gebruikt dit kenmerk om gegevens van je site te meten. 

3: Weergave: weergave is het deel dat de sitegegevens laat zien. Je kunt verschillende soorten weergaven maken en deze op een apart onderdeel van de site zetten om zo apart de onderdelen te meten. Het maximaal aantal is 20 per website (dit geeft ook het aantal doelen weer) 

Kijk dus goed wat voor rechten deze partij nodig heeft om het gevraagde werk te kunnen afleveren. Houden zij bijvoorbeeld alleen de rapportage bij van een specifiek onderdeel van de website, dan is weergave alleen voldoende. Moeten zij in de tussentijd wat aanpassen aan de website? Dan kan er het beste gekozen worden voor de optie property. 

Gerelateerd nieuws:  Vacature marketing, onze tips!

web wings seo

Een account toevoegen aan Google Analytics 

Stap 1: Klik op het tandwieltje linksonder en klik op gebruikersbeheer voor property

Google property

Stap 2: Als het goed is krijg je nu dit scherm voor je. Klik op de blauwe knop rechtsboven en selecteer gebruiker toevoegen.

Google propertyrechten

Stap 3: Voer het e-mailadres in en selecteer welke rechten je aan diegene geeft.

Google property toevoegen

Gebruikersrechten Google-Analytics 

Ten slotte, zorg ervoor dat je de persoon de juiste rechten meegeeft om zijn werk uit te kunnen voeren: 

  • Gebruikers beheren. 
  • Bewerken: aanpassingen uitvoeren aan de account, property of weergave. Hiemee kun je ook samenwerken, lezen en analyseren. 
  • Lezen en analyseren: om rapportages in te zien en persoonlijke items aan te maken en bewerken. 
  • Samenwerken: persoonlijke en gedeelde items maken en bewerken (dashboards, annotaties). 

Geef de gebruiker nooit meer rechten dan hij of zij nodig heeft.

Stap 4: De toegelaten partij krijg nu een mailtje met de bevestiging dat hij of zij is toegevoegd aan het account en vanaf nu de geselecteerde rechten heeft. 

Nadat je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd kan de andere partij werkzaamheden uitvoeren aan het Google mijn bedrijf account. Zoek je nog een partner voor het uitbesteden van Google-Analytics? Neem dan eens kijkje op de website van Web Wings

Nina Geuskens
Mijn naam is Nina Geuskens en ik ben Marketing Manager bij Web Wings. Ik houd mij dagelijks bezig met allerlei werkzaamheden rondom SEO, om zo de online vindbaarheid van onze klanten te verbeteren. Daarnaast ben ik ook het aanspreekpunt voor klanten en collega’s, begeleid ik het inwerktraject van trainees en stagiaires en stimuleer ik de samenwerking tussen de verschillende teams binnen Web Wings.

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends