fbpx
Terug naar overzicht

Waar let je op als je iemand toegang geeft tot Google Mijn Bedrijf?

Je wilt graag een externe partij toegang geven tot je Google Mijn Bedrijf account, maar je hebt geen idee hoe je dit moet doen. Je wilt maximaal resultaat, maar wilt liever niet je inloggegevens van Google  delen met deze externe partij. 

In deze blog gaan wij jou uitleggen hoe jij een externe partij toegang kan geven tot je Google Mijn Bedrijf account zonder hiervoor gevoelige informatie te delen. 

Drie typen gebruikers  

Er zijn drie typen gebruikers van Google Mijn Bedrijf: 

  • Eigenaren 
  • Beheerders 
  • Locatie beheerders 

Eigenaren: Er is slechts een eigenaar per bedrijfsvermelding en de eigenaar heeft ook de meeste bevoegdheid binnen Google Mijn bedrijf. 

De Eigenaar kan onder andere gebruikers toevoegen aan het Google Mijn Bedrijf account om wijzigen door te voeren. Ook kan de eigenaar updates van Google accepteren en afspraken bevestigen of afwijzen.  

Beheerders: Beheerders hebben bijna dezelfde mogelijkheden als de eigenaar. Het verschil is echter dat de beheerder niet de bedrijfsvermelding kan verwijderen en kan geen gebruikers toevoegen of verwijderen. 

Locatiebeheerders: Deze groep heeft de minste bevoegdheden binnen Google Mijn Bedrijf. Ze kunnen geen URL’s bewerken en hebben niet genoeg bevoegdheid om alle updates van Google te accepteren. Ze kunnen niet locatie-instellingen van het bedrijf bijwerken en kunnen de berichtenfunctie niet gebruiken. 

Gerelateerd nieuws  Facebook Shopping, een nieuwe functie met veel opties

Een account toevoegen aan Google mijn bedrijf 

Stap 1: Klik bij de homepagina van Google mijn bedrijf op gebruikers

google mijn bedrijf stap 1

Stap 2Er opent nu een nieuw scherm met linksboven “rechten beheren ”en rechtsboven een plusje met icoontje. Klik rechtsboven op het plusje en het icoontje. Er opent nu een klein scherm met: “nieuwe gebruiker toevoegen”en “een van je locatiegroepen toevoegen” klik op nieuwe gebruiker toevoegen 

google mijn bedrijf stap 2

Stap 3: Kies een rol voor de nieuwe gebruiker en klik op uitnodigen. De andere partij ontvangt nu een berichtje dat hij of zij is uitgenodigd voor jouw Google mijn bedrijf. 

stap 3 google mijn bedrijf

Gebruikersrechten Google Mijn Bedrijf 

Wanneer je een externe partij toegang wilt geven aan je Google Mijn Bedrijf account, is het dus belangrijk dat je hem of haar de juiste gebruikersrechten geeft. Met bovenstaande tekst kun je alvast kijken welke gebruikersrechten het beste hierbij passen. Een lijstje met alle bevoegdheden per gebruikersrechten kun je vinden op de website van Google Mijn Bedrijf.

Geef de gebruiker echter nooit meer rechten dan hij of zij nodig heeft. Zoek je nog een partner die je kan helpen met Google Mijn Bedrijf? Neem dan eens een kijkje op de website van Web Wings. 

Laura Gorissen
Ik ben Laura Gorissen en ben Lead Webdesign bij Web Wings. Als Lead Webdesign ben ik in Team Web het aanspreekpunt voor klanten en collega’s rondom Webdesign gerelateerde vragen. Dagelijks houd ik met bezig met de sites van onze klanten, creëren van nieuwe websites of optimaliseren van bestaande projecten.

Recent nieuws

10 augustus 2022

7 SEO trends in 2022

1 augustus 2022

Facebook marketing tips en tricks

28 juli 2022

LinkedIn tips en tricks

25 juli 2022

Hoe schrijf je SEO teksten?

17 juni 2022

Retargeting LinkedIn