fbpx
Terug naar overzicht

Vacature marketing, onze tips!

|
29 oktober 2020
|

Je leest het goed, deze blog gaat over vacature marketing. Nee, niet over de toffe vacatures die we momenteel open hebben staan. Maar juist over hoe jij jouw vacatures kunt marketen. De perfecte persoon zoeken voor jouw functie is niet gemakkelijk en er zijn veel verschillende paden die je kunt bewandelen. Recruitment evenementen, zoeken in je eigen netwerk of advertenties plaatsen in tijdschriften die bij de sector waarin jij zoekt passen bijvoorbeeld. Het zijn allemaal manieren om jouw vacature te laten vullen. Het zijn ook stuk voor stuk “ouderwetse” manieren. De afgelopen jaren heeft de online vacaturemarkt een boost gekregen. Online recruiten is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Wij delen de tools die wij gebruiken om onze vacatures te vullen.

Online adverteren

Waar eerst vacatures in de krant of in specifieke tijdschriften werden geadverteerd, gebeurt nu een bulk van het advertentiewerk op het internet. Online dus! We hebben het al eens eerder gehad over online adverteren en de voordelen ervan. Deze voordelen gelden ook zeker voor het adverteren van jouw vacature(s). Door de juiste doelgroep te selecteren is het mogelijk om via SEA of social media marketing jouw ideale werknemer te vinden. Mensen die op zoek zijn naar een baan zoeken vaak op hun computer of telefoon naar vacatures. De data die wordt opgeslagen over hun zoektocht wordt vervolgens in het algoritme gebruikt om ook jouw vacature aan de juiste personen te laten zien. Zo zou een vacature voorbij kunnen komen terwijl ze een spelletje spelen of wanneer ze door social media aan het scrollen zijn. Het is belangrijk om deze advertenties heel helder en aantrekkelijk te maken. Een bedrijfsvideo laat bijvoorbeeld zien hoe jouw bedrijf eruitziet en trekt de juiste sollicitanten aan! En een animatievideo kan ook een effectief hulpmiddel blijken om sollicitanten aan te spreken.

Maak gebruik van een vacaturesite

Werkzoekenden maken gebruik van vacaturesites om tussen duizenden vacatures te scrollen. Als werkgever zijn zulke sites goud waard! Jij plaatst jouw vacature op de website en sollicitanten vinden jou vanzelf. Het is belangrijk om de vacatures die jij op zo’n vacaturesite plaatst van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Zo weten sollicitanten zeker dat de vacature bij hun vaardigheden en wensen past.

Gerelateerd nieuws:  SEO tips 2020

Je kunt ook op een andere manier gebruik maken van vacaturesites. Deze websites hebben vaak grote, uitgebreide databases met daarin duizenden CV’s van werkzoekenden. Door gebruik te maken van zo’n database kun je zelf ook op zoek gaan naar mensen die jij interessant vindt voor jouw vacature. Dit is het ouderwetse recruiten: op zoek gaan naar mensen die jij graag wilt uitnodigen voor een gesprek. Let wel op. Veel CV’s zijn niet meer up to date en dit is een aanpak die veel tijd in beslag kan nemen.

online recruitment

Vacatures op je eigen website posten

Op jouw website maak jij voor jouw potentiële klanten duidelijk wat jouw bedrijf doet. Ieder stukje tekst op jouw site is doordacht en precies zo geschreven dat jouw ideale klant contact met jou opneemt. Dit is ook dé plek waar jouw sollicitanten een kijkje zullen nemen. Zorg er dus voor dat jouw vacatures ook een plek krijgen op jouw website. Zo kunnen sollicitanten snel aan de slag gaan en contact met jou opnemen.

Zet in op social media

Ben jij op zoek naar iemand om jouw vacature te vullen? Dan zijn jouw social media kanalen hele handige plekken om mensen te vinden. Social media posts worden snel onderling gedeeld en mensen kunnen elkaar ook taggen onder jouw posts. Zo komen al gauw de juiste mensen bij jouw vacatures terecht. Daarnaast kun je ook gebruik maken van speciale groepen op Facebook of LinkedIn of hashtags op Instagram om jouw vacature met de juiste mensen te delen. Op social media is het ook heel gemakkelijk om snel vragen van potentiële sollicitanten te beantwoorden. Volop gebruik van maken dus!

Online recruitment is anno 2020 the way to go! Succes met het vinden van jouw sollicitanten! En als je zelf op zoek bent naar een baan, wij hebben ook nog een leuke vacature open staan ?

Redactie

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends