fbpx
Terug naar overzicht

Tips voor thuiswerken in 2021

|
22 februari 2021
|

Het gevolg van de pandemie is dat er steeds meer mensen thuis moeten werken. Dit heeft de overheid bepaald om coronabesmettingen zo beperkt mogelijk te houden. Bent u dokter of monteur, dan kunt u moeilijk thuis werken, maar als online marketeer, webdesigner of boekhouder kan dat vrij makkelijk. Voor thuiswerken heeft u enkel uw laptop en wat discipline nodig. Als u kinderen thuis heeft rondlopen hoeft u ook geen oppas gezocht advertentie te plaatsen op facebook. Dit kunt u nu gemakkelijk combineren. Thuiswerken heeft een hoop voordelen, mits je de moeite doet om deze voordelen er uit te halen. Laat uzelf bijvoorbeeld niet afleiden door klusjes die nog gedaan moeten worden. Benieuwd naar de tips om het beste uit thuiswerken te halen? Lees dan gerust verder!

Laat de pyjama’s achterwegen

Bij thuiswerken krijgen veel mensen te maken met de verleiding om hun pyjama aan te laten tijdens het werken. Echter wanneer u uzelf omkleed en opfrist, komt u ook sneller in de werksfeer dan de chillsfeer. Mocht u echt graag in uw trainingspak willen werken, dan kunt u uw schoenen daarbij aan trekken. Daarnaast is het efficiënter als u aan een bureau of eettafel werkt in plaats van in bed of op de bank. Neem uw werkdag serieus, het is geen vrije dag waarbij u op de bank met de beentjes omhoog kunt gaan relaxen.

Plan je dag uit

Wat ook voor de meeste mensen helpt, is om een to-do list te maken. Aan de hand van deze to-do list kunt u afstrepen wat u deze dag nog minstens wilt doen. Door een to-do list erbij te houden raakt u ook gemotiveerder om deze taken ook daadwerkelijk af te krijgen. Elke keer als u een taak afgerond heeft kunt u weer een stukje afstrepen van de to-do list. Aan de hand van deze to-do list kunt u ook voor uzelf een planning maken. Plan wel realistisch zodat uw doelen te behalen zijn voor deze dag. Plan ook hier uw pauzes bij. In deze pauzes kunt u even huishoudelijke taken uitvoeren of samen met uw kinderen lunchen. Schrijf de taken buiten uw werk ook op zodat u weet wat u in de pauzes kunt doen. Denk hierbij aan de was ophangen of de vaatwasser uitruimen.

Gerelateerd nieuws:  Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

Maak afspraken

Spreek met uzelf af dat u tijdens uw pauzes weer op uw telefoon kijkt en dat alle notificaties uitstaan. Zo kan het werk u wel te allen tijde bellen, maar uw nichtje die appt zal dan even kunnen wachten. Maak naast de afspraken met uzelf ook afspraken met uw huisgenoten of kinderen. Deze afspraken kunnen betrekking hebben tot niet storen tussen bepaalde tijden of de tv niet hard aan zetten in de woonkamer. Wat voor u het beste werkt. Toe aan ontspanning na een dagje thuis werken? Lees dan een onze inspirerende boekentips en lees een goed boek!

tips voor thuiswerken

Redactie

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends