fbpx
Terug naar overzicht

SEO tips in 2019 die écht werken

|
11 juni 2019
|

We reizen allemaal dagelijks. Vaak via de vaste routes, maar soms hebben we toch echt die navigatie nodig. Want hoe komen we anders op de eindbestemming waar we moeten zijn? Gelukkig hebben de navigatiesystemen ons met de tijd van die vraag ontzorgd. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat jouw potentiële klanten terecht komen op je website of webshop? Oftewel, hoe ziet jouw navigatiesysteem (lees: SEO) eruit die Google gebruikt om hen bij jou op de site te doen belanden? Onmisbaar natuurlijk. Daarom volgen hieronder een paar handige SEO-tips:

1. Gebruik goede en vernieuwende content

Houd je website ‘levend’ en relevant door het onderhouden van teksten en blogs. Dit bevordert de vindbaarheid van je site al in de oriëntatiefase. Tip: haak hierbij in op bijpassende actualiteiten.

vernieuwende seo content

2. Zorg voor een pakkende en krachtige meta description

meta description seo

Meta description is de omschrijving van je site die weergegeven wordt op de Google-pagina met zoekresultaten. De meta description is dus het eerste stukje tekst over je site en kan dus van invloed zijn op de lezer om verder te klikken of juist niet. Een eerste indruk zegt immers een hoop.

3. Gebruik prettig leesbare URL’s 

url seo

URL’s mogen dan wel een kleiner onderdeel zijn van je site, maar dat maakt het niet onbelangrijker. Weg met die mega lange URL’s en houdt het vooral simpel en leesbaar.

4. Optimaliseer je website ook op technische vlak

technische seo

Voorkom een trage website, let op je websitestructuur en vergeet de aanwezigheid van een sitemap niet. Tip: gebruik Google Search Console om dit inzichtelijk te houden voor jezelf. Meer informatie? Lees hier meer over!

5. Voeg interne links toe

interne links seo

Als een bezoeker eenmaal op je site terecht is gekomen, dan is het belangrijk om de klant te behouden op je site. Niet omdat de klant heel erg moet zoeken, maar juist omdat je site als relevant ervaren wordt. Link op je site onderling naar interne pagina’s om meer verdieping te creëren aan je site.

Gerelateerd nieuws:  Hoe doe je een zoekwoordenonderzoek?

6. Voeg CTA’s toe aan je teksten

cta seo

CTA staat voor call to action. Dit is een handige manier om de aandacht van de lezer nog meer te trekken. Vaak wordt er zoekend gelezen naar een antwoord, waarna de site verlaten wordt. Stimuleer de overweging van de klant om tot actie te gaan en doe dit laagdrempeliger door bijvoorbeeld buttons toe te voegen voor bijvoorbeeld het contactformulier of een offerte aanvraag.

7. Voeg synoniemen toe aan je zoekwoorden

synoniemen seo

Ik wil witte Adidasschoenen en voor mij valt het onder de categorie sportschoenen. Een ander ziet dit weer juist gewoon als sneakers. Iedereen zoekt dus anders en daar kun je mooi gebruik van maken door synoniemen te voegen aan de zoekwoorden van je site.

8. Backlinks

linkbuilding SEO

Het principe backlinken bestaat uit het creëren van links op andere websites die naar jouw pagina verwijzen. Voor een hogere positie in Google is backlinken van belang en wel hierom: iemand kan zeggen dat hij goed is, maar referenties zorgen voor het verhogen van de geloofwaardigheid.

Hoger in Google?

Al met al zijn er dus verschillende punten en aspecten die relevant zijn om op te letten. Heb je vragen over de mogelijkheden om bovenstaande tips zelf door te voeren? Web Wings helpt je graag verder om jouw SEO-score te verbeteren en zo meer bezoekers te genereren naar je website!

Redactie

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends