fbpx
Terug naar overzicht

Printkosten besparen

|
15 oktober 2019
|

Zowel in het privé leven als zakelijk wordt er heel wat afgeprint. Het is echter een kostenpost waar nog veel op bespaard kan worden. Soms wel tot 80%. In dit artikel geven we enkele simpele tips hoe je makkelijk kunt besparen op je printkosten.

Tip 1: Koop een printer die compatible is met huismerk cartridges

Allereerst is het belangrijk dat je printer compatible is met huismerk cartridges. Huismerk cartridges zijn cartridges die niet van printfabrikanten afkomstig zijn. Deze zijn veel goedkoper dan originele cartridges, omdat printerfabrikanten vaak geen winst maken op de printers die ze verkopen en dus moet er ergens geld terugverdiend worden. Dit doen ze door de prijzen van cartridges enorm omhoog te gooien. Om deze reden is inkt vaak veel te duur. Er is wel eens onderzoek gedaan naar de kosten van inkt per liter en deze vele malen duurder dan goud of olie!

Tip 2: Instellingen van de printer

Als je eenmaal een printer hebt gekocht die compatible is met huismerk cartridges en je hebt de huismerk cartridges geïnstalleerd dan is het tijd om wat instellingen van de printer te wijzigen. Enkele instellingen die je kunt wijzigen zijn:

  • Kwaliteit van een printje – Hoe lager je deze zet, hoe minder inkt er verbruikt wordt.
  • Dubbelzijdig printen – Als je de printer instelt op dubbelzijdig printen, ben je minder papier kwijt, wat ook je totale printkosten verminderd.
  • Zwart – wit printen – Zwarte inkt is goedkoper dan kleuren inkt en daarom ben je goedkoper uit als je in zwart – wit print.
Gerelateerd nieuws  Tips voor thuiswerken in 2021

Tip 3: Lettertype van je tekstverwerker

Dit is misschien iets wat je niet zo snel verwacht, maar ook het lettertype van je tekstverwerker is van invloed op de hoeveelheid inkt die verbruikt wordt. Ecofont is bijvoorbeeld een lettertype dat speciaal is ontwikkeld om minder inkt te verbruiken. Je moet hier wel een licentie voor aanschaffen. Een gratis alternatief is bijvoorbeeld het lettertype Courier.

Tip 4: Tot slot

Tot slot nog even een open deur, maar deze is ook niet onbelangrijk. Let op je printgedrag! Print niet elke document uit, maar maak onderscheid tussen noodzakelijke printjes en niet noodzakelijke printjes.

Web Wings

Recent nieuws

16 september 2022

Influencer marketing trends

13 september 2022

E-commerce trends

13 september 2022

Alles over affiliate marketing

30 augustus 2022

De META-description optimaliseren

26 augustus 2022

Alles wat je moet weten over remarketing met Google Ads