fbpx
Terug naar overzicht

Meer inspiratie voor jouw social media posts!

Je herkent het vast wel. Door de dag heen bedenk je diverse leuke ideeën om op jouw social media kanalen te plaatsen, maar zodra je achter de computer zit krijg je niets uitgetypt. Er komt frustratie bij kijken, want je wil jouw ideeën en creativiteit delen.

Regelmatig content plaatsen op social media is belangrijk en dat weet jij. En dan nog alle video’s die je zou willen delen, maar vervolgens ben je bang om in herhaling te treden. Het wordt steeds moeilijker om nieuwe en originele dingen te bedenken.

Wij herkennen dat gevoel ook. Soms moet je jezelf er bij neerleggen dat dit even niet het moment is voor de juiste inspiratie, maar niet vandaag. In deze blog geven wij jou tips om over dit punt heen te komen om nog steeds met relevante content te komen.

Begin bij het begin!

koffie drinken

Het is goed om eens terug te gaan naar de eerste stappen die je gezet hebt om jouw bedrijf op te zetten. Ga terug naar de basics. Wie is jouw ideale klant? Wat wil je graag verkopen aan deze doelgroep? Ben je met jouw bedrijf gestart omdat je zelf problemen had of omdat je graag andere uit de problemen wou helpen?

Wat heb je al gedaan?

Social media posts tips

Het opdoen van nieuwe inspiratie is niet altijd even makkelijk. Jouw huidige content kan hier wel een rol in spelen. Wat heb je eigenlijk al gedaan? Bekijk jouw vorige berichten, blogs en video’s. Hier zou je bijvoorbeeld een nieuwe versie van kunnen maken. Door de tijd heen ontwikkel je jezelf ook, waardoor jouw kennis over eerdere onderwerpen zich hoogstwaarschijnlijk ook heeft verbreed.

Terug naar vroeger

Social media posts

Herken je het nog van vroeger? Je hebt een boek gelezen en je wou zo graag die superheld of prinses uit dit boek zijn? Dit kwam doordat je geïnspireerd raakte door het boek. Maar ook nu kun je nog steeds geïnspireerd raken door verhalen.

Voor deze verhalen is netwerken erg belangrijk. Ondernemers hebben allemaal mensen waarmee ze samenwerken/omgaan waar ze geïnspireerd door raken. Iedereen heeft verhalen waar jij je vervolgens ook door kunt laten inspireren.

Vooral verhalen van jouw eigen klanten. Deze kwamen immers naar je toe omdat ze met een probleem zaten waar jij de oplossing voor hebt. Deze verhalen kun je ook delen om herkenbaarheden op te roepen bij potentiële klanten.

Gerelateerd nieuws:  De nieuwste social media trends!

Maak je hoofd leeg

Social posts ideeën

Wist je dat je jouw hoofd kan leegmaken door dingen op te schrijven? Hierdoor komt er meer plaats vrij voor nieuwe ideeën. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een notitieblok. Dit is echter niet het enige waarvoor een notitieblok handig is.

Wij raden aan om altijd een notitieblokje op zak te hebben. Wanneer je onderweg bent, thuis bent of in bed ligt kan je ook ideeën krijgen. Dit geeft je de mogelijkheid om gelijk de ideeën op te schrijven.

Kort maar krachtig

korte social posts

Korte berichten hoeven niet minder krachtig te zijn. Een kort bericht kan veel waarde bevatten. De focus ligt hierbij op een bericht met de nadruk op één onderwerp. Geef een snel voorbeeld of een snelle tip en vervolgens kunnen de volgers weer door scrollen door hun feed.

Deze berichten zijn extra krachtig, omdat veel mensen niet de tijd nemen om volledige artikelen te lezen.

Het uitwerken van artikelen

artikelen uitwerken

Hiervoor hebben we het gehad over kort maar krachtige berichten. We willen ook graag toelichten waarom langere artikelen ook zeer pakkend kunnen zijn.

Met blogs en artikelen heb je de mogelijkheid om dieper in de stof te duiken. Hierdoor kun je afbeeldingen, links en verwijzingen naar werkgevers en klanten er in verwerken.

Teamwork

social media posts inspiratie

Het idee om in herhaling te vallen heeft iedereen in het vak last van. Huh? Hier heb ik toch al eens over geschreven? Wij herkennen het ook.

Als je merkt dat je hier veel last van hebt is het ook mogelijk om andere voor jou content te laten schrijven. Iedereen heeft andere inzichten. Hierdoor kun jij ook weer van anderen inspiratie opdoen voor de toekomst.

Uiteindelijk willen wij jou adviseren om niet jezelf te forceren om content te bedenken. Het is niet handig om fronsend achter jouw computer te blijven zitten omdat je met ideeën móet komen. Ga in dit geval even de deur uit en ontspan jezelf. Er komt vast wel een ander moment waarop je wel inspiratie hebt.

Redactie

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends