fbpx
Terug naar overzicht

De beste linkbuilding tips voor 2021

|
11 januari 2021
|

Iedereen die een beetje thuis is in de wereld van SEO weet dat linkbuilding een essentieel onderdeel is van het proces. Met het creëren van hoogwaardige en kwalitatieve backlinks speel je in op het algoritme van Google en andere zoekmachines. In deze blog vind je onze top 5 linkbuilding tips voor 2021.

Pak het dit jaar anders aan

Waarom jij jouw linkbuilding aanpak in 2021 moet veranderen? Omdat linkbuilding niet eenvoudig is. Het kost tijd en moeite om je hierin te verdiepen en je ziet nooit meteen resultaat. Geduld is in dit geval echt een schone zaak. Door de jaren heen zijn er verschillende linkbuildingstrategieën gebruikt en de één is succesvoller gebleken dan de ander. Maar omdat de algoritmes van zoekmachines continu veranderen moet jouw strategie ook up-to-date blijven. Een techniek die in het verleden succesvol is geweest, hoeft dit over een jaar niet meer te zijn. Zorg ervoor dat je divers bent in jouw aanpak. Alleen zo behaal je de beste resultaten. Benieuwd naar de beste linkbuilding-tips voor 2021? Lees dan verder!

Tip 1: Broken links van de hand doen

Elke website streeft ernaar om organisch beter gevonden te worden. Eén van de manieren om dit te stimuleren is het verwijderen van broken links. Een broken link, ook wel een dode link genoemd, is een link die niet werkt. Je typt een URL in, maar de URL brengt je nergens naartoe. Broken links hebben een negatief effect op de vindbaarheid van de pagina. Belangrijk dus om deze zo snel mogelijk van de hand te doen. Door een professionele SEO-tool te gebruiken kun je er snel achter komen of jouw website broken links heeft. Het vervangen van een broken link is niet moeilijk, dit noemt men redirecting. Vind een geschikte link om de kapotte link mee te vervangen en voilà!

tips voor linkbuilding

Tip 2: Blijf uniek

Uniek en divers blijven spelen een grote rol op het moment dat jij wilt gaan linkbuilden. Heb je 1000 backlinks, maar zijn deze allemaal afkomstig van slechts 10 domeinen? Dan ben je niet goed bezig. Google en de andere zoekmachines zullen dit ook in de gaten krijgen en je hiervoor straffen. Het wordt als spam gezien. Probeer ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk unieke domeinen naar jouw website terug linken. Alleen zo kun jij een stabiel en organisch backlink-profiel realiseren.

Tip 3: Social media is je beste vriend

Ben jij in het bezit van verschillende social media kanalen? Gebruik ze dan! Zeker voor websites die net online zijn kunnen deze backlinks erg waardevol zijn. Op bijna alle social media kanalen krijg je de kans om een link toe te voegen. Vul je hier de link naar jouw website in, dan heb je er binnen no time een paar goede backlinks bij. Het helpt ook zeker dat deze backlinks van grote domeinen af komen. Ga maar na: Instagram, Facebook, Twitter, YouTube… niet bepaald kleine namen.

Gerelateerd nieuws:  Animatievideo als effectief hulpmiddel

voorbeeld ahrefs

Tip 4: Laat je gelden op forums

Dit is een techniek die nog niet vaak wordt toegepast, maar zeker van waarde is. Ook de uitvoer ervan is vrij simpel. Let wel op: het is niet de bedoeling dat je op elk forum dat je tegenkomt links moet gaan spammen naar jouw website. Dit kan zelfs averechts werken. Wat je wel kunt doen is zelf een forum of groep beginnen en deze als het ware opbouwen. Je kunt zelf een forum opzetten op bekende platformen als Facebook. Dit werkt het beste voor een nieuwe of opkomende markt. Deze techniek is ideaal om naamsbekendheid op te bouwen en een gevestigde naam te worden in de branche. Naarmate de tijd vordert en de branche groeit zullen jij en jouw bedrijf vaker herkend worden. De naam van jouw bedrijf zal gekoppeld worden aan de sector waar jij je in verkeert en dit kan op de lange termijn zeer waardevol zijn. Je hebt namelijk een bepaalde following opgebouwd.

Tip 5: Maak gebruik van linkruils

Van ruilen komt huilen zeggen ze wel eens. Meestal waar, maar niet in het geval van linkbuilding. De linkruil is een techniek die ieder bedrijf zou moeten toepassen. De naam zegt eigenlijk al voldoende. Je ruilt als het ware backlinks met die van een ander. Dit kunnen allerlei soorten backlinks zijn, maar vaak gaat het om blogs. Jij schrijft én plaatst blogs voor een ander en vice versa. In de blog die jij schrijft verwerk je een link naar de pagina van je ruilpartner en deze doet dat op zijn beurt weer voor jou. Op deze manier voorzie je jouw website van unieke backlinks op domeinen waar je eerst geen beschikking over had. Als je even op internet zoekt kom je al snel verschillende platformen tegen waarop je linkruilpartners kunt vinden.

Hoe begin je aan linkbuilding?

Linkbuilding is onderdeel van jouw online marketing strategie. Zoals je al eerder las gaat er veel tijd en aandacht naar dit onderdeel van SEO toe. Zoals je wellicht gemerkt hebt is linkbuilding anno 2021 een teamsport. Web Wings werkt samen met verschillende partijen om zo sterke, kwalitatieve links te builden. Ook benieuwd naar wat Web Wings voor jou kan doen? Dankzij onze vrijblijvende SEO-scan ontdek je snel of linkbuilding voor jouw bedrijf rendabel is. Of ben je op zoek naar een online marketingbureau en wil je weten waar je op moet letten? Daar vertellen we graag meer over!

Redactie

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends