fbpx
Terug naar overzicht

Kosten verlagen met een WBSO project

|
15 maart 2019
|

Het aantal ondernemers dat profiteert van de WBSO bij het uitvoeren van innovatieve projecten blijft groeien. Nadat het opgestelde WBSO-project is goedgekeurd krijg je als ondernemer een flink bedrag van de maandelijkse ingehouden loonheffingen terug. Het bedrag dat je terug krijgt is volledig afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je erin hebt gestoken. Ben je ook bezig met je eigen WBSO project? Vergeet dan zeker niet om je gewerkte uren aan dit project goed te registreren.

Wat is een WBSO project?

Voor je aan de slag kan met een WBSO project opstellen is het  handig om  te weten wat het precies is. WBSO is een afkorting voor "wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk". In het engels staat dit bekend als "Research and development". Deze subsidie is in het leven geroepen om ondernemers die investeren in innovatieve projecten ,programmatuur en producten te steunen.

Er wordt jaarlijks door minstens 14000 ondernemers gebruik gemaakt van de WBSO. Niet voor niks is het een van de meest gebruikte subsidies in Nederland voor ondernemers. De subsidie kan de ondernemer zelf verkrijgen. Mocht dit niet lukken dan heeft hij of zij de optie een bureau inschakelen. Over het algemeen werken veel van deze bureaus op basis van no-cure-no-pay. Dit houdt in dat wanneer het niet is gelukt om de subsidie te krijgen er niet betaald hoeft te worden.

Gerelateerd nieuws  Jouw mening is goud waard, doe mee met een burgerpanel

Geen S&O administratie? Geen WBSO!

Zonder S&O administratie is het niet mogelijk om een WBSO subsidie aan te vragen. De RVO wil namelijk dat jij in staat bent om aan te tonen hoe het gaat met de ontwikkeling van het project en waar tijd aan besteed is. Dit doe je met behulp van een zogenaamde S&O administratie, deze bestaat uit:

  • Urenverantwoording
  • Projectadministratie

Met Keeping maak je het registreren van tijd makkelijk. Deze tijd kun je dan weer gebruiken voor de urenverantwoording en projectadministratie. De projectadministratie kan bestaan uit:versiebeheer-logs, rapportages, vergaderstukken,  correspondentie, foto's, meetverslagen, testresultaten, berekeningen, etc.

Projecten in Keeping geven meer inzicht

Urenschrijven op projecten gaat heel eenvoudig via Keeping. Dit geldt ook bij WBSO-projecten. Voor je hiermee begint moet je wel even de optie projecten aanzetten bij je instellingen. Op deze manier kan iedereen gemakkelijk zijn of haar uren hier noteren. Via de optie rapporten kun je de benodigde informatie voor de aangiften ophalen. Zo heb je deze rapportages altijd bij de hand wanneer het RVO langs komt.

Wil je kosten verlagen met WBSO?

Dan is Keeping het complete pakket, dus ook voor je WBSO-administratie! Met Keeping ervaar jij het gemak van moeiteloze tijdsregistratie.

Web Wings

Recent nieuws

16 september 2022

Influencer marketing trends

13 september 2022

E-commerce trends

13 september 2022

Alles over affiliate marketing

30 augustus 2022

De META-description optimaliseren

26 augustus 2022

Alles wat je moet weten over remarketing met Google Ads