fbpx
Terug naar overzicht

Hoe fulfilment jouw webshop kan helpen

|
29 mei 2021
|

Steeds meer mensen beheren een webshop. Voor veel mensen is dit als bijverdienste en voor maar een klein deel is dit hun fulltime werk. In veel gevallen wordt dit alleen gedaan en dus vraagt het veel verantwoordelijkheden van een persoon. Zo moet de persoon ervoor zorgen dat de producten up-to-date zijn, de webshop goed loopt en ervoor zorgen dat orders op tijd verzonden worden. Al met al zorgt dit voor heel veel taken voor een persoon, en het is dan ook niet gek dat hier vaker een externe partij bij wordt betrokken. Zo maken veel webshops gebruik van fulfilment, die hen helpen om de orders automatisch te verwerken en de verantwoording bij een extern iemand leggen. In deze blog gaan we meer vertellen over fulfilment en wat het voor je webshop kan opleveren.

Meer bedrijfsvoering, minder pakketjes klaarmaken

De meeste mensen die een eigen webshop beheren zijn zeer ambitieus. Zij denken veel na over snel groeien in het bedrijf door de juiste investeringen te maken. Toch gaat dit lang niet altijd even makkelijk. Zo zullen veel werkzaamheden aan de webshop ervoor zorgen dat je minder tijd hebt voor investeringen en de nodige research. Onder andere het klaarmaken van orders kan enorm veel tijd in beslag nemen, zeker als dit aantal blijft toenemen.

Fulfilment zorgt voor minder stress

Stel dat je een succesvolle webshop in telefoonhoesjes hebt. Iedere dag krijg je meer bestellingen en dus blijf je in een continue groei. Eerst krijg je 10 bestellingen per dag, dan 20, 30 ,50 en voor je het weet zit je al op 200 bestellingen per dag. Al deze bestellingen zelf gereed maken, zal je heel veel tijd gaan kosten en in sommige gevallen zelfs onmogelijk zijn. Door gebruik te maken van fulfilment zal je deze last niet langer op je dragen en leg je de verantwoordelijkheid bij iemand anders.

Gerelateerd nieuws:  Influencer marketing trends

Wat zijn de voordelen van webshop fulfilment?

Fulfilment zal ervoor zorgen dat je een hoop tijd bespaart en deze tijd kan steken in het uitbreiden van je webshop. Bij grote volumes in bestellingen kan dit zelfs leiden tot lagere verzendkosten per pakket en is het dus ook nog voordeliger. Ook geven zij garantie dat bestellingen die voor 20:00 geplaatst zijn, de volgende dag in huis zijn bij de betreffende klant.

Bij wat voor webshops kan ik fulfilment gebruiken?

Gebruik maken van deze service kan bij elke webshop. Het maakt dus niet uit wat je verkoopt, fulfilment zal altijd een oplossing zijn. Of dit nu kleding, telefoonhoesjes of kleine accessoires zijn, het kan overal op worden toegepast. Ook je Bol.com of Shopify webshop, is makkelijk te koppelen aan een fulfilment systeem.

Ben ik met fulfilment gegarandeerd van een succesvolle webshop?

Nee, om een succesvolle webshop te krijgen zijn er meer factoren afhankelijk. Het gebruik van deze dienst kan daar zeker aan bijdragen. Het hebben van een bijvoorbeeld een goed product is veel belangrijker. Ook het goed vindbaar zijn van je webshop kan het aantal bestellingen een stuk groter maken en daarmee de verkopen flink opdrijven. Dit kan je doen door SEO toe te passen aan je webshop en daarmee makkelijker gevonden worden binnen Google. Daarnaast, is het belangrijk dat het webdesign van je webshop aantrekkelijk uitziet en bezoekers uitnodigt om een aankoop te doen.

Conclusie

Al met al zijn er dus veel factoren die van invloed zijn op het succes van een webshop. Het advies is dan ook om op al deze factoren te letten. Vervolgens kun je dit te optimaliseren en daarna kijken wat het resultaat hiervan is. Uiteindelijk zal dit alleen maar voordelen voor je hebben en ervoor zorgen dat jij een goede webshop hebt.

Redactie

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends