fbpx
Terug naar overzicht

De leuke & leerzame online marketing stage

|
13 april 2021
|

Bij de meeste studies is het verplicht om stage te lopen, soms wordt het aangeboden als mogelijkheid. Het doel van stage lopen is om de vaardigheden en kennis die je ontwikkeld hebt gedurende een periode op school, toe te passen in het werkveld. Daarnaast zul je ook extra vaardigheden en competenties vanuit het stagebedrijf aangeleerd krijgen, doordat het stagebedrijf bijvoorbeeld gespecialiseerd is in SEO, social media, SEA of andere diensten.

Wie ben ik?

Mijn naam is Gina, ik ben 24 jaar oud en volg momenteel de opleiding Commerciële economie op Zuyd Hogeschool in Sittard. Ik volg een apart doorstroomtraject voor de Universiteit in Maastricht. Hierdoor was mijn stageperiode verkort van 20 naar 10 weken. In deze 10 weken ben ik veel te weten gekomen over de werkzaamheden, bevoegdheden en verantwoordelijkheid van een Allround Marketeer bij Web Wings. Daarnaast heb ik mijn theoretische kennis van de opleiding Commerciële economie kunnen toepassen binnen het werkveld.

De zoektocht

Mijn zoektocht naar een geschikte stage begon vrij vroeg in mei 2020. Een goede voorbereiding is zeer belangrijk als je op zoek bent naar een stage. Met name als je ook een onderzoeksopdracht vanuit school moet uitvoeren. Juist door de vrij korte stageperiode wilde ik wel een goede stage vinden, waarbij ik zowel mijn competenties kon ontwikkelen tot allround online marketeer als een goede onderzoeksopdracht kon uitvoeren. Daarom heb ik gesolliciteerd bij meerdere bedrijven en heb ik bij enkele ook sollicitatiegesprekken gehad. Het is hierbij belangrijk dat je met de contactpersoon van het bedrijf goed afstemt welke voorwaarden de school heeft aan de stage. Denk er daarnaast ook aan om je onderzoeksopdracht te bespreken. Hoe sneller je onderzoeksvraag duidelijk is, hoe sneller je uiteindelijk het onderzoek daadwerkelijk kan gaan uitvoeren. Dit bespaart tijd en is met name handig voor een stage van 10 weken. Maar ook als je een stage van 20 weken hebt kan dit je wel wat meer ruimte geven.

Gerelateerd nieuws  Animatievideo als effectief hulpmiddel

In december 2020 ben ik uitgenodigd voor een gesprek bij Web Wings. Na meerdere sollicitaties te hebben gehad bij diverse bedrijven heb ik uiteindelijk toch gekozen voor Web Wings. Vooral omdat dit bedrijf mij persoonlijk een goed gevoel gaf. Ze respecteerden de voorwaarden vanuit school en leken zeer enthousiast om mij alle vaardigheden aan te leren van een Allround Online Marketeer. Daarnaast sprak het bedrijf mij aan doordat het een jong, flexibel en professioneel bedrijf is.

Jong, flexibel, gezellig en professioneel. Dat is Web Wings!

Tijdens het stage lopen bij Web Wings heb ik diverse competenties ontwikkeld zoals het vergroten van de online vindbaarheid van een website door middel van SEO, het schrijven van blogs in combinatie met backlinking, het opstellen van voortgangsrapporten, het maken van landingspagina’s, startpagina’s en nog veel meer. Daarnaast ben je bij Web Wings verzekerd van dagelijkse competities pingpong, darts of tafelvoetbal. Dit is gezellig en competitief! Verder wordt er elke vrijdagmiddag een gezellige vrijdagmiddagborrel gehouden met het team, uiteraard wel met de nodige corona voorzorgsmaatregelen. Tijdens de borrel worden er wekelijks presentaties gegeven over diverse interessante onderwerpen die invloed hebben of toegepast kunnen worden binnen de organisatie. Zo blijft Web Wings steeds innoveren!

Wat ik heb geleerd

online marketing stageDoor de goede stagebegeleiding vanuit Web Wings, heb ik veel kunnen en mogen leren. Ik heb vaardigheden ontwikkelt op het gebied van SEO, SEA, website onderhoud, blogs, social media en nog veel meer. Daarnaast geeft Web Wings je de vrijheid en verantwoordelijkheid om zelfstandig aan de slag te gaan met de toegewezen taken. Door een duidelijke afstemming omtrent taken houd je voldoende ruimte over voor de onderzoeksopdracht. Duidelijke en heldere communicatie gecombineerd met professionaliteit en gezelligheid.

Web Wings

Recent nieuws

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting

16 september 2022

Influencer marketing trends

13 september 2022

E-commerce trends

13 september 2022

Alles over affiliate marketing