fbpx
Terug naar overzicht

Bedrijfsvideo is hot in 2019!

Mensen houden van korte en duidelijke video’s. Door beeld en geluid kun je de uitstraling van je merk en bedrijf duidelijk neerzetten. Niet voor niets dat steeds meer bedrijven aan de slag gaan met een camera om eigen video’s te maken. Maar waarom is 2019 het jaar om aan de slag te gaan met een bedrijfsvideo?

Video levert voor bedrijven veel mogelijkheden op, zowel online maar ook offline. Zo zetten gemeentes en zorginstellingen veel video’s in op locaties zoals wachtruimtes of als instructievideo’s. Maar ook online heeft video vele pluspunten. Met een video op je website, ga je sneller voor de hogere posities in Google doordat de bezoeker langer op je site blijft. De mogelijkheden van video zijn eindeloos. Een goede bedrijfsvideo levert kort en bondig informatie aan de gebruiker. Zo krijgen zij het gevoel dat je bij de tijd bent en betrouwbaar bent.

Maar waarom moet jij nou in 2019 een bedrijfsvideo laten maken?

1. Video is de toekomst

Het gebruik van video neemt in een razend tempo toe. Video content is onwijs populair. Tegenwoordig is het kijken van video’s en het zoeken ernaar al goed voor twee derde van het internetverkeer. Zo is YouTube de op een na grootste zoekmachine van de wereld. Wil je dus niet achter blijven, dan is het zaak om in actie te komen.

video is toekomst

2. Hoger in Google

Een bedrijfsvideo zorgt voor betere vindbaarheid in Google! Je website krijgt van Google een hogere ranking wanneer er een goede balans is tussen tekst, afbeeldingen en video. Ook blijven bezoekers langer op je website door het bekijken van de video en dat is voor Google een goede reden om je hoger te plaatsen.

3. Video trekt de aandacht

Wanneer bezoekers een lap tekst zien  of een video, dan zijn ze sneller geneigd om de video te bekijken en te weten waar er gaat gebeuren. Een autoplay instellen is zelfs nog beter. Speelt de video zich namelijk direct af, dan zijn we nieuwsgierig naar de content. Door video te integreren in je marketing, bereik je meer mensen met jouw content. Je communicatie is optimaal afgestemd op de verschillende bezoekers. Wellicht geven sommige bezoekers de voorkeur aan video en andere aan tekst. Je speelt in op de wens van jouw bezoekers.

Gerelateerd nieuws  Wat is tiered linkbuilding en hoe passen wij het toe?

Zo is onlangs deze video voor Web Wings, door Web Wings gemaakt. 

4. Video geeft direct een indruk

Een product hangt altijd samen met een merk of gevoel en dit wil je graag overbrengen naar je klanten. Door het inzetten van een video kan dit direct, eenvoudig en duidelijk. Mensen verwerken beeld ongeveer 60.000 keer sneller dan tekst en dit is een voordeel waar je als bedrijf gebruik van kunt maken.

video directe indruk bedrijf

5. Inzetbaar voor verschillende kanalen

Een bedrijfsvideo is multifunctioneel. Je kunt deze inzetten voor social media, je website, advertenties maar ook voor bijvoorbeeld instructies of een nieuwsbrief.

video verschillende social media

6. Hoge interactie op social media

Gebruikers van social media zijn meer betrokken bij het gebruik van video, en minder bij het gebruik van tekst. Dit zorgt er ook voor dat het sneller gedeeld wordt. Op social media krijg je door eeen video ongeveer tien keer meer likes, shares en interactie. Je merk wordt veel vaker gezien en daardoor populairder.

7. Merkwaarde verhogen en omzet vergroten

Zoals eerder al omschreven, zorgt een video voor het overbrengen van een gevoel of boodschap. Door de video wordt je bedrijf bekender onder de mensen. Je merkwaarde verhoogt hierdoor en je website trekt meer bezoekers. Om te zorgen dat je video omzet gaat generen, is het altijd een goed idee om een call to action toe te voegen aan het einde van de video.

Bedrijfsvideo laten maken?

Web Wings maakt video’s in alle soorten en maten, dit is compleet afgestemd op de wensen en het budget van de klant. Zo kan het groots aangepakt worden door totaal inzicht te krijgen in het bedrijf of als korte promotievideo voor de website of social media. Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar en dit blijft vrijblijvend.

Ivan Arndts
Mijn naam is Ivan Arndts en samen met Jasper sta ik aan het roer van Web Wings. Voor mijn marketing carrière hield ik mij bezig met recruitment en employer branding. Naast mede-eigenaar bij Web Wings, ben ik in mijn vrije tijd ook niet stil. Mijn kennis van online marketing pas ik ook toe in mijn hobbyproject doepserleven.nl, hét platform voor zelfvoorzienend Nederland.

Recent nieuws

10 augustus 2022

7 SEO trends in 2022

1 augustus 2022

Facebook marketing tips en tricks

28 juli 2022

LinkedIn tips en tricks

25 juli 2022

Hoe schrijf je SEO teksten?

17 juni 2022

Retargeting LinkedIn