fbpx
Terug naar overzicht

Animatievideo als effectief hulpmiddel

In het Latijns betekent het woord “animatievideo” niets minder dan “ik zie iets dat leeft!”. En dat is juist wat een goede animatie doet: Het creëert de illusie van beweging. Het geeft een beeld dat lijkt te leven, ook als het een volstrekt tweedimensionale animatiefilm is. Maar waarom is het voor jouw bedrijf een goed idee om een animatievideo te laten maken?

In deze blog vertellen we je wat de waarde is van het laten maken van een animatievideo voor jouw bedrijf en welke stappen er doorlopen moeten worden om een succesvolle animatievideo tot stand te laten komen.

De waarde van een animatievideo

Als bedrijf moet je in een korte tijd laten zien wat jouw meerwaarde is. Hierbij kunnen animatievideo’s als een effectief hulpmiddel worden ingezet. Een animatievideo heeft vrijwel altijd de aandacht van de kijker. Het is namelijk eenvoudig, humoristisch en creatief. Veel complexe informatie kan snel en begrijpelijk worden overgebracht naar de kijker. Ook schep je een ideale wereld met jouw product of bedrijf als held van de dag. Het kan hetgeen zijn wat kijkers overhaalt om in aanraking te komen met jouw product of bedrijf. Uit onderzoek van de Online Publishers Association is gebleken dat 46% van de kijkers actie onderneemt na het zien van een video. Een voorbeeld van zo een actie is het bezoeken van de website.

Een animatievideo kan je dus helpen om jouw boodschap, jouw waardevolle informatie, over te brengen naar de kijker in een hele korte tijd én er ook nog eens voor zorgen dat jouw kijkers jouw website gaan bezoeken. Om deze reden worden animatievideo’s steeds vaker toegepast in het bedrijfsleven. Maar hoe komt zo een animatievideo tot stand?

Een animatievideo laten maken

Stap 1: Aan tafel
Allereerst wordt er aan tafel besproken wat voor verhaal wij in beeld mogen gaan brengen. Wat voor bedrijf zijn jullie en wat is de geschiedenis achter jouw bedrijf?

brainstorm video

Stap 2: Concepten bedenken
Nu er voldoende is gesproken, kunnen we beginnen met het visualiseren van de ideeën in de vorm van concepten. Na hard werken liggen er creatieve en doelgerichte concepten op tafel die een helder verhaal vertellen. Welk concept spreekt je het meeste aan? De keuze is aan jou.

animatie video laten maken

Stap 3: Script opstellen
Wanneer het concept is vastgesteld, is het tijd om een duidelijke structuur en inhoud op te stellen door het maken van een script. In dit script wordt alles beschreven wat er te zien en te horen zal zijn in de animatievideo.

script opstellen

Stap 4: Storyboard maken
Het laatste onderdeel van de voorbereiding bestaat uit het maken van een storyboard. Hier wordt het script tot leven gebracht door middel van visualisaties. Aan het einde van dit proces heb je een visueel verhaal voor je dat geheel in lijn valt met de huisstijl van jouw bedrijf. 

storyboard maken

Stap 5: Tijd om te animeren!
Met behulp van alle voorgaande stappen kunnen we er dan eindelijk met enthousiasme aan beginnen: het animeren! Het verhaal dat jij wilt laten zien komt langzaam maar zeker tot leven. Aan het einde van het proces is er een animatie ontstaan dat een volledig beeld van jouw visie weergeeft  aan alle kijkers.

Gerelateerd nieuws:  Waarom je online en offline marketing moet combineren

Web Wings maakt animatievideo’s in alle soorten en maten, dit is compleet afgestemd op de wensen en het budget van de klant. Zo kan het groots aangepakt worden door totaal inzicht te krijgen in het bedrijf of als korte promotie video voor de website of social media. Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar en dit blijft vrijblijvend.

Ivan Arndts
Mijn naam is Ivan Arndts en samen met Jasper sta ik aan het roer van Web Wings. Voor mijn marketing carrière hield ik mij bezig met recruitment en employer branding. Naast mede-eigenaar bij Web Wings, ben ik in mijn vrije tijd ook niet stil. Mijn kennis van online marketing pas ik ook toe in mijn hobbyproject doepserleven.nl, hét platform voor zelfvoorzienend Nederland.

Recent nieuws

27 januari 2023

Tiktok marketing

18 januari 2023

Kledingtips voor zakelijke (portret)foto's

21 oktober 2022

10 nieuwste trends in Google

30 september 2022

Remarketing vs. retargeting: wat is het verschil?

16 september 2022

Influencer marketing trends